Peter Handzuš Správy

Príchod Mikuláša a ohňostroj: Počas programu sa v Poprade pripravte na tieto obmedzenia

V piatok 5. decembra 2014 si budete môcť v Poprade na námestí vychutnať kultúrny program Príchod Mikuláša. Na záver nebude chýbať nad východnou časťou Námestia Sv. Egídia pyromuzikálny ohňostroj. Podujatie si však vyžiada aj niekoľko obmedzení.

Ilustračný obrázok k článku Príchod Mikuláša a ohňostroj: Počas programu sa v Poprade pripravte na tieto obmedzenia
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Pre zabezpečenie bezpečnosti divákov a obyvateľov Popradu bude potrebné počas ohňostroja vykonať uzávierku ciest, chodníkov a časti námestia. “Popradčania sa musia pripraviť na uzávierku časti Námestia Sv. Egídia, Ulice Popradskej brigády a Levočskej ulice od napojenia na Štefánikovu ulicu v čase od 17.20 hod do 18.00 hod. Z dôvodu uzávierky predmetných ulíc bude doprava regulovaná príslušníkmi Policajného zboru a príslušníkmi mestskej polície,” informoval hovorca popradskej radnice Marán Galajda.

Semafóry budú vypnuté

Pre zaistenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky bude cestná svetelná signalizácia na križovatkách Štefánikova – Levočská a Štefánikova – Joliota Curie dočasne prepnutá v režime prerušovaného žltého výstražného svetla. Uzávierka bude vyznačená prenosným dopravným značením.

Meškať bude MHD

Z dôvodu uzávierky Levočskej ulice pôjde autobusový spoj č. 45 na linke č. 1 MHD z autobusovej stanice s 15 minútovým meškaním. O dopravných obmedzeniach počas pyromuzikálneho ohňostroja informoval oficiálny web mesta.

Na hokej choďte radšej skôr

V rovnakom čase ako Príchod Mikuláša sa bude začínať aj hokejový zápas medzi Popradom a Zvolenom. Z dôvodu obmedzenia premávky a predpokladaného zvýšeného pohybu chodcov v okolí námestia by sa mali hokejoví fanúšikovia vydať na zimný štadión s dostatočným predstihom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM