Peter Handzuš Rôzne

Priebeh parlamentných volieb pod Tatrami bol pokojný

Parlamentné voľby pod Tatrami boli bez problémov, v žiadnej z obvodných volebných komisií (ObVK) v Kežmarku, Poprade, Spišskej Novej Vsi a v Starej Ľubovni nemali nahlásené narušenie priebehu volieb alebo ovplyvňovanie voličov.

** „Mali sme niekoľko nespokojných podgurážených voličov, ktorí mali nejaké problémy, ale to sú drobnosti, ktoré nestoja za zmienku, nič výnimočné sa neudialo,“** priblížil situáciu vo volebnom obvode Poprad zapisovateľ ObVK Ladislav Maličký. Okrem toho zaznamenali isté pokusy jednej politickej strany rozdávať v blízkosti volebných miestností tričká. „Tieto záležitosti sme však v súčinnosti s políciou rýchlo eliminovali,“ ubezpečil Maličký. V okresoch Poprad a Levoča bolo možné voliť v 136 okrskoch a právo voliť malo takmer 104.000 občanov.

Priebeh volieb bol pokojný aj v obvode Stará Ľubovňa. Zapisovateľ ObVK Mikuláš Mayer predpokladá, že voličská účasť by sa tu mohla pohybovať na úrovni 50 percent. **„Zvýšenú účasť sme zaevidovali v samotnom meste Stará Ľubovňa, v obci Jakubany mohla dosiahnuť aj do 60 percent,“ **doplnil Mayer. Právo voliť malo v tomto obvode bezmála 38.000 voličov v 62 okrskoch.

Žiadne komplikácie nezaznamenali ani v obvodoch Kežmarok a Spišská Nová Ves, ObVK tu nedostali žiadne oficiálne sťažnosti na priebeh volieb.

Text + foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM