Samospráva

Primátorská kvapka krvi s veľkým úspechom: Najvzácnejšiu tekutinu prišli darovať desiatky ľudí

Jednou z najúspešnejších výjazdových akcií Národnej transfúznej služby (NTS) v Poprade je Primátorská kvapka krvi. V rámci nej prišlo do priestorov mestského úradu darovať novú nádej na život 78 darcov.

Ilustračný obrázok k článku Primátorská kvapka krvi s veľkým úspechom: Najvzácnejšiu tekutinu prišli darovať desiatky ľudí
4
Galéria

Primátorskú kvapku krvi v pondelok (17.6.) pod záštitou primátora mesta Poprad Antona Danka zorganizovala NTS v spolupráci s mestom. Už od 7:00 hodiny prichádzali do priestorov úradu všetci tí, ktorí v tento významný deň chceli svojim darovaním krvi pomôcť ľuďom, ktorí túto vzácnu tekutinu potrebujú.

„Mám veľkú radosť, že sa táto tradícia zachovala, ide o 10. jubilejný ročník a veľmi ma teší, že verejnosť ako aj naši zamestnanci mestského úradu prejavili veľký záujem. Musíme si navzájom pomáhať, pretože nikdy nevieme, či nebudeme potrebovať pomoc,“ uviedol Danko a dodal, že s vedúcim lekárom popradského pracoviska Národnej transfúznej služby SR Pavlom Repovským sa dohodli, že do konca tohto roka zorganizujú ešte jednu Primátorskú kvapku krv.

Na tomto jubilejnom ročníku sa zúčastnilo úctyhodných 78 darcov, z ktorých veľkú časť tvorili zamestnanci MsÚ Poprad.

Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM