Martin Sýkora Rôzne

Prvá lyžovačka v Tatrách už túto sobotu! Začína sa lyžiarska sezóna

Na Štrbskom Plese v sobotu 26. novembra odštartujú lyžiarsku sezónu. Aj keď počasie zatiaľ nevyzerá ako pravá zima, odskúšať si sneh môžete už teraz.

Ilustračný obrázok k článku Prvá lyžovačka v Tatrách už túto sobotu! Začína sa lyžiarska sezóna
Zdroj: Dnes24.sk

Hoci to podľa počasia aktuálne vyzerá v Tatrách na jarnú lyžovačku, Tatranci ako prví ponúkajú lyžiarom testovanie snehu. Náhle oteplenie síce pribrzdilo prípravy na zimnú sezónu, ale nezastavilo ich. V nedeľu 27. novembra by sa podľa slov hovorkyne prevádzkovateľa tatranských lyžiarskych stredísk Zuzany Fabianovej mali naplniť predpovede meteorológov a na Slovensku sa očakáva príchod studeného, pôvodne arktického vzduchu.

„Už niekoľko dní si komunita snoubordistov stavia na zjazdovke prekážky a skúša novosezónne jazdenie. Rozhodli sme sa vyjsť v ústrety dopytujúcim nedočkavým lyžiarom a otvoriť červenú zjazdovku Interski na prvé testovanie snehu. Na svahu je 40 cm snehu a podmienky na lyžovanie sú dobré. Nakoľko sú predpovede meteorológov na najbližšie obdobie priaznivé pre technické zasnežovanie, predpokladáme, že delá pôjdu už od nedele v nonstop režime. Naším cieľom je pripraviť zjazdovky tak, aby sezóna odštartovala naplno 3. decembra a podarilo sa nám v Tatrách otvoriť do Vianoc čo najviac zjazdoviek,“ uviedol šéf lyžiarskeho strediska na Štrbskom Plese Peter Tomko.

Najdlhšia lyžiarska sezóna trvala na Štrbskom Plese 174 dní od 11. 11. 2006 – 8. 5. 2007. Posledné roky sa lyžovačka začínala 18. decembra (2010), 3. decembra (2011), 2. decembra (2012), 7. decembra (2013), 30. novembra (2014) a 6. decembra vlani. Lyžiarom je k prvej víkendovej lyžovačke k dispozícii lanová dráha Mostíky podľa prevádzkových hodín od 8.30 do 15.30 h. Pre peších turistov je v prevádzke lanová dráha Solisko Expres.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM