Peter Handzuš Futbal

Prvá polovica nadstavby Popradu nevyšla. V 22. minúte už bolo po zápase so Žilinou

Popradskí futbalisti nastúpili do šiesteho kola nadstavbovej časti DOXXbet ligy doma proti rezerve MŠK Žilina. Odovzdaným dojmom pôsobili najmä v prvej polhodine zápasu a práve to rozhodlo. Po 22 minútach svietilo na tabuli skóre 0:3 a bolo po zápase.

Ilustračný obrázok k článku Prvá polovica nadstavby Popradu nevyšla. V 22. minúte už bolo po zápase so Žilinou
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Hneď od úvodu sa hostia tlačili do koncovky a začalo sa hrať prakticky na jednu bránu. Už v tretej minúte sa Žilinčania radovali z gólu po prvýkrát, keď sa presadil Tomáš Hučko. Aktívni hostia domácich zavreli v šestnástke a pokračovali v nátlakovej hre. V 15. minúte bolo 0:2, keď si gólovú čiarku pripísal na svoje konto Martin Králik. Obom presným zásahom predchádzali štandardné situácie. Klinec do rakvy zarazil Popradčanom paradoxne ich spoluhráč Erik Šuľa v 22. minúte, keď po tretej štandardke Žiliny si vrazil loptu do vlastnej siete. Až potom sa osmelili domáci aj smerom dopredu. Začali si vytvárať pološance prevažne po dlhých nakopávaných loptách za obranu. Do polčasu sa už skóre nemenilo a 430 divákov na tribúne dôvod na radosť nemalo.

Do druhého dejstva urobil tréner FK Poprad menšie rošády v zostave a prinieslo to oživenie. Najmä striedajúci Peter Melek robil vietor v šestnástke žltozelených. Po skrumáži v šestnástke súpera sa v 60 minúte zdalo, že to bol práve Melek, kto zaznamenal čestný úspech domácich, nakoniec bol však jediný gól Popradu pripísaní obrancovi Jozefovi Troppovi.

Popradčanom sa snaha uprieť nedala, ale ich aktivita prišla neskoro. Nezachyteným úvodom sa pripravili o lepší výsledok a po prehre 1:3 sa aj naďalej len bezradne prizerajú na ostatných súperov nadstavby zo spodku tabuľky.

„Musím pochváliť chlapcov za vstup do zápasu, využili sme hneď prvé tri štandardné situácie. Niekoľko ďalších šancí sme z hry nepremenili po vynikajúcom výkone domáceho brankára. Myslím si, že sme zaslúžene vyhrali. Je radosť hrať pod umelým osvetlením na takomto ihrisku. V druhom polčase nám to súper sťažil svojim pohybom a zlepšenou hrou, ale musím tiež povedať, že s koncovkou v hre sa už niekoľko zápasov po sebe trápime,“ skonštatoval po zápase tréner MŠK Žilina B Miroslav Nemec.

„Prvé tri štandardné situácie a v dvadsiatej minúte za stavu 0:3 bolo prakticky po zápase. S takým mužstvom ako je Žilina už potom len ťažko môžeme veriť v zázrak. Snažili sme sa dôstojne dohrať zápas a v druhom polčase sme začali hrať svoju hru. Zmeny v kádri priniesli oživenie, ale za stavu 0:3 už súper hral to, čo potreboval,“ pridal hodnotenie duelu tréner FK Poprad Vladimír Lajčák.

FK Poprad – MŠK Žilina B 1:3 (0:3)
Góly: 22' Šuľa (vlastný gól), 60' Jozef Tropp- 3' Hučko, 15' Králik
ŽK Poprad: 11' Bendík, 68' Melek

Zdroj: FK Poprad.sk

DOXXbet liga FK Poprad vs. MFK Žilina B
21
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
FK Poprad - MŠK Žilina B 1:3
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM