Monika Vengrínová Kultúra

Prvý máj v Tatrách: Mesto a podnikatelia spojili sily. Čo všetko sa bude diať?

Prvomájové oslavy neobídu ani Tatry. Návštevníci i domáci sa môžu tešiť na už tradičný nostalgický retro sprievod v pionierskych uniformách s transparentmi, na stavanie mája, či vystúpenie folklórnych súborov, ale i humoristickej dvojice Kaizera a Meluša.

Ilustračný obrázok k článku Prvý máj v Tatrách: Mesto a podnikatelia spojili sily. Čo všetko sa bude diať?
Foto: Monika Vengrínová

„Doposiaľ mesto Vysoké Tatry organizovalo len stavanie mája v lomnickom parku, retro oslavy si chystali smokoveckí podnikatelia. Tento rok sme spojili sily a radnica prispela kultúrnym programom,“ prezradil Ján Bendík, vedúci oddelenia kultúry a športu mesta Vysoké Tatry. Všetko vypukne o pol desiatej predpoludním pri Hoteli Atrium v Novom Smokovci, kde na úvod zahrá dychová hudba Dubňanka zo Žiliny. Nasledovať bude retro sprievod Smokovcami a následne sa predstaví humoristická dvojica Kajzer&Meluš.

„Predpokladaný koniec prvej časti oficiálneho programu je plánovaný pol hodiny popoludní, ale to nie je ani z ďaleka všetko. Doprajeme návštevníkom čas na obed a o štrnástej hodine už pokračujeme v Centrálnom mestskom parku v Tatranskej Lomnici,“ dopĺňa Bendík. Okrem už spomínaných humoristov sa predstaví aj Folklórny súbor Vagonár, Zábavno-hudobná skupina Traky z Čane a na záver je pri-chystaná tancovačka s Duom Style.

Pripravené sú však aj ďalšie možnosti, ako vo Vysokých Tatrách stráviť pekné chvíle, či už to bude na Skalnatom plese, kde sú pre deti nachystané animácie a zábavné hry, alebo netradičné poznávanie prírody s ochranármi, ktoré je pripravené až do nedele.

V sobotu je to zasa netradičný cyklomaratón, organizovaný Grand Hotelom Bellevue v Hornom Smokovci, kde na osemkilometrovej trati je pripravených niekoľko stanovíšť so zaujímavými disciplínami. Napokon, na Štrbskom Plese je možné stihnúť prvé tohtoročné člnkovanie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM