Peter Handzuš Hokej

Prvý zápas po Vianociach: Kamzíci bojovali o tretie miesto v Banskej Bystrici

Zápas Banskej Bystrice a Popradu ste mohli sledovať na TV obrazovkách. O tom, že sa tento duel vysielal v televízii rozhodli v hlasovaní diváci a fanúšikovia jednotlivých klubov. Popradčania nastúpili aj na tento zápas bez Ľuba Bartečka a aj bez Arneho Krotáka.

Ilustračný obrázok k článku Prvý zápas po Vianociach: Kamzíci bojovali o tretie miesto v Banskej Bystrici
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Na úvodný gól sa čakalo až do 22. min a zrodil sa po vzornej spolupráci nahrávajúceho Preisingera a pohotovo strieľajúceho Kafku. V prvej tretine sa veľa na ľade neudialo, už v 11. min odišiel z ľadu zranený brankár Wiikman, nahradil ho Košarišťan a počínal si bezchybne. Šancí však bolo málo a za zmienku stála len Zigova v 17. min, v hosťujúcom tíme mal ku gólu najbližšie T. Sýkora v 19-tej. Po prestávke vzruchu výrazne pribudlo, okrem gólu Kafku zazvonila aj žŕdka po strele Paukovčeka pár sekúnd pred vedúcim gólom domácich. ‚Barani‘ sa usilovali viac a mohli vyhrávať aj vyšším rozdielom.

V 21. min sa nádejne pred brankára Kostúra pretlačil Hudec, Kytnár v oslabení taktiež vyskúšal Kostúra, v 35. min sa neúspešne pokúšali pridať ďalší gól v tlačenici Handlovský a White a účet druhej tretiny uzavrela šanca Handzuša v jeho typickej pozícií pred bránkou. Popradčanom nevychádzali presilovky a okrem žŕdky Paukovčeka len ťažko prenikali do obranného valu súpera. V 24. min pomohla k šanci Matisa hrúbka Hudeca, v 31. min zasa Paločko vyskočil z trestnej lavice a okamžite napálil do pozorného brankára Košarišťana. Menej presne zacielil v 37. min T. Sýkora a hostia sa tak nedočkali gólu ani po 40 minútach.

Tretiu tretinu začali domáci presilovkou, dokonca aj piatich na troch trvajúcu 48 sekúnd, no zahrali ju chaoticky. Po chybe Jaborníka sa pokúšal vyrovnať v 49. min Rapáč, ani on však nevykúzlil gólovú strelu. Chudobné vedenie vydržalo domácim až do úplného konca, keď hostia si väčšie šance nevypracovali a v kombináciách sa dosť natrápili. Ku koncu dvakrát ohrozil bránku ‚baranov‘ Štrauch, a aj jeho obe strely zapadli do šedého priemeru celého zápasu. Sekundu pred koncom zvýraznil výsledok do prázdnej bránky Kudrna.

HC'05 B. Bystrica – HK Poprad 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Góly: 22. Kafka (Preisinger, Handlovský), 60. Kudrna (Hudec). Rozhodcovia R. Lauff, Jonák – Gajan, M. Smrek, vylúčení 5:5, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, zmeny: 11. Košarišťan za Wiikmana – 21. navyše Dinda, Makovský, 2542 divákov.

HC'05 B. Bystrica: Wiikman (11. Košarišťan) – Jaborník, Bambúch, Čížek, Cuník, Gachulinec, Biro, Nicastro, Cohen – Hudec, Handzuš, Kudrna – Kafka, Preisinger, Handlovský – White, Kytnár, Lunter – Lamper, Zigo, Matoušek
HK Poprad: Kostúr – Kurali, Suchý, Fabian, Brejčák, Kasík, Malina – Matis, Paukovček, T. Sýkora – Paločko, Takáč, Štrauch – Nagy, Boltun, Rapáč – Gapa, Mlynčár

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM