Monika Vengrínová Rôzne

Radosť v očkách detí: Aj tie zo sociálne slabších rodín budú mať štedrejšie Vianoce

Už teraz majú deti zo sociálne znevýhodnených rodín krajšie a štedrejšie Vianoce. Môžu za to balíčky plné sladkostí, hračiek, či oblečenia, ktoré dostali na špeciálnom charitatívnom podujatí. Stalo sa tak už po dvanásty raz.

Ilustračný obrázok k článku Radosť v očkách detí: Aj tie zo sociálne slabších rodín budú mať štedrejšie Vianoce
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Mesto Poprad sa v spolupráci s Apoštolskou cirkvou Slovenska už dvanástym rokom snaží, aby aj pre deti z rodín, ktoré sa nachádzajú v sociálnej alebo hmotnej núdzi, boli Vianoce sviatkami štedrosti,“ uviedla vedúca sociálneho odboru MsÚ Etela Lučivjanská.

Na Okresnom úrade v Poprade tak rozdali približne 250 balíčkov. Zvyšných 200 poputuje k rodinám priamo do ich domovov do Matejoviec a do sociálnych bytov na Levočskej ulici prostredníctvom sociálnych terénnych pracovníkov.

Každý balíček je individuálny a obsahuje hygienické a školské potreby, sladkosti, oblečenie a v niektorých balíčkoch sa nachádzajú i hračky. Aj tento rok ich dostanú rodiny, ktoré sa nachádzajú v hmotnej alebo sociálnej núdzi, neúplné rodiny, rodiny, ktorým bolo zverené dieťa do starostlivosti a pod.

Súčasťou odovzdávania vianočných balíčkov bol i kultúrny program, o ktorý sa postarali deti z centra voľného času a z popradského komunitného centra. O skutočnom dôvode Vianoc porozprával kazateľ miestneho zboru Apoštolskej cirkvi na Slovensku.

Rodinám sa prihovoril aj druhý viceprimátor Pavol Gašper: „V mojom srdci je túžba, aby Vianoce neboli len niekoľko dní v roku, ale aby každý jeden deň každý jeden z nás sa mohol zobudiť s tým, že je pred ním pekný deň, že je niekým milovaný a že má pri sebe niekoho, koho má rád. A tak mojím prianím je, aby sa aj v tejto chvíli takéto dni pre nás začali a neskončili ani po Vianociach, ani po Novom roku, ale aby pokračovali stále ďalej“.

Darčeky pre sociálne slabšie rodiny
37
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM