Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Nedeľa bude síce s vysokými teplotami, ale veľmi veterná a daždivá

Pranostika na dnes hovorí: Keď bolia staré rany, bude zmena počasia. A veru, pocítime veľký rozdiel - či už v teplotách, ale i pri silnom vetre.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Nedeľa bude síce s vysokými teplotami, ale veľmi veterná a daždivá
Zdroj: TASR

Západ: Prevažne polojasno, miestami zamračené nízkou oblačnosťou a hmlisto. Ojedinele mrholenie. Najvyššia denná teplota 14 až 16 st. Juhovýchodný až južný vietor, ráno 5 až 20 m/h, postupne zosilnie na 20 až 35 km/h, v nárazoch miestami, najmä na Záhorí, okolo 50 km/h.

Stred: Zamračené, hmlisto a na viacerých miestach mrholenie alebo slabý dážď. Najvyššia denná teplota 7 až 11 st., na severe kraja ojedinele chladnejšie. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 4 st. Prevažne juhovýchodný vietor 5 až 25 km/h. Na horách postupne prudký až búrlivý vietor, na hrebeni Nízkych Tatier popoludní až víchrica.

Východ: Oblačno až zamračené, hmlisto a miestami slabý dážď alebo mrholenie. Na východe kraja miestami zmenšená oblačnosť a zrážky len ojedinele. Najvyššia denná teplota 7 až 12, vo Východoslovenskej nížine 12 až 15 st. Prevažne južný vietor do 20 km/h. Na hrebeňoch hôr postupne prudký vietor.

Meniny má Félix

Mužské meno Félix má latinský pôvod a v preklade znamená "šťastný. Félixovia sú muži, ktorí sa prejavujú prevažne ako pokojní a svojrázni. Keď je to potrebné, vedia zabojovať, vyhnúť sa riskantným situáciám a dosiahnuť stanovený cieľ.

Ich štúdium môžeme prirovnať k aprílovému, kolísavému počasiu. Niekedy sú aktívni, inokedy poľavia, ale nakoniec predsa dosiahnu slušné študijné výsledky. Horšie je to pri výbere povolania. To je pre nich veľký problém, ktorý vyriešia neskoro, alebo vôbec nevyriešia.

Stalo sa doma

1967 – Narodil sa v Bratislave právnik, politik (Smer-SD) a súčasný minister obrany MARTIN GLVÁČ.

1968 – V Bratislave otvorili dovtedy najväčší obchodný dom na Slovensku Prior.

Stalo sa vo svete

1910 – Zomrel známy ruský spisovateľ a dramatik LEV NIKOLAJEVIČ TOLSTOJ, autor románov ako Vojna a mier alebo Anna Kareninová. Narodil sa 9.9.1828.

1974 – Došlo k prvej havárii lietadla typu Boeing 747 leteckej spoločnosti Lufthansa. K havárii došlo v Nairobi. Zahynulo 59 ľudí.

Skladba dňa

Hudobnou oslávenkyňou je Mária Čírová (1988), Dolné Lovčice, okres Trnava, speváčka a skladateľka, víťazka súťaže Coca Cola PopStar 2008. Tri roky bola členkou trnavskej gospelovej skupiny Trinity Group. V novembri 2008 vydala debutový album Búrka, ktorý jej pokrstil líder skupiny Komajota Martin Husovský.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM