Martin Sýkora Správy Správy

Rekonštrukcia Bernolákovej ulice onedlho skončí: Práce finišujú

Komunikácia od hotela okolo okresného policajného riaditeľstva v Poprade už niekoľko týždňov dostáva novú tvár a hlavne nový povrch. Práce nepotrvajú dlho.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia Bernolákovej ulice onedlho skončí: Práce finišujú
Zdroj: TASR

V Poprade pokračuje komplexná rekonštrukcia Bernolákovej ulice, ktorá smeruje od vyústenia z parkoviska za hotelom Poprad až po Alžbetinu ulicu. Samospráva avizovala, že stavebné práce frekventovanej komunikácie budú ukončené do polovice augusta.

„Celková dĺžka rekonštruovaného úseku je 114,57 m. Niekdajšie pozdĺžne státie bude nahradené šikmým pod uhlom 45°. Týmto riešením sa zabezpečí možnosť parkovania pre 20 osobných vozidiel, čím sa zvýši kapacita v porovnaní s pozdĺžnym státím o šesť vozidiel,“ uviedol komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda. Zároveň doplnil, že jednosmerný pruh komunikácie bude živičný a parkovací pruh bude z drenážnej dlažby. Obojstranné chodníky budú zo zámkovej dlažby.

S rekonštrukciou ulice sa začalo ešte v polovici mája a samospráva na tento zámer vyčlenila takmer 94 000 eur. Zhotoviteľom diela je popradská spoločnosť C.I.P.A., s.r.o.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM