Monika Vengrínová Kultúra

Ricchi e Poveri to rozbalili v Poprade: Pred koncertom si pozreli futbal a dali si bryndzové halušky

Populárna talianska skupina Ricchi e Poveri, známa najmä zo 70. a 80.rokov svojimi nestarnúcimi hitmi, oslovuje i mladšie generácie. V rámci festivali Viva Italia odohrala v popradskom Aquacity nezabudnuteľný koncert. Ešte predtým si však našla čas na krátky rozhovor.

Ilustračný obrázok k článku Ricchi e Poveri to rozbalili v Poprade: Pred koncertom si pozreli futbal a dali si bryndzové halušky
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Skupina Ricchi e Poveri vznikla ešte v roku 1967. Vydala 29 albumov, z ktorých predala viac ako 20 miliónov hudobných nosičov. Medzi ich najznámejšie piesne patria hity Mamma Maria, Sará perché ti amo, Me enamoro, Ciao Italy či Made in Italy. Z pôvodných štyroch členov ostali traja. Pred náš mikrofón sme dostali dvoch z nich – Angelu Brambati a Angela Sotgiu.

Ste na Slovensku prvý raz? Ako sa vám u nás páči?
Angelo: Nie, nie sme tu prvý raz. Boli sme tu už v čase, keď ešte existovalo Československo. Je to skutočne veľmi pekná krajina a budeme ju odporúčať, aby sem do Tatier prišli ľudia stráviť pekné prázdniny.

Máte čas trošku sa tu i poobzerať?
Angela: Bohužiaľ, hneď v sobotu ráno odlietame, čaká nás vystúpenie v moskovskej televízii. Ale chceme sa sem vrátiť, aby sme si tu v pohode, v relaxe mohli pozrieť túto krásnu krajinu.

Navštívili ste pred koncertom aj samotný festival v centre mesta?
Angelo: Pred vystúpením budem pozerať futbal Taliansko-Kostarika, pretože to musí pozerať každý Talian. Dúfame však, že po vystúpení budeme mať trošku času ísť sa pozrieť do centra, pretože tento festival treba vidieť.
Angela: Ja futbal pozerať nebudem. Pôjdem sa radšej zabaviť dole do wellnessu.

Priznajte sa, na obed ste mali slovenské alebo talianske jedlo?
Angelo: Na obed sme boli v slovenskej reštaurácii a keby mi povedali, že je Talianska, tak nevidím žiadny rozdiel. Skutočne výnimočná kvalita. A veľmi mi chutili bryndzové halušky.

S akým programom ste teda do Popradu prišli? Čo budete hrať?
Angela: Prišli sme so zaujímavým programom. Hrať budeme hitovky, ktoré sú známe na celom svete, ale máme pripravené aj niečo úplne nové.

Nelezú vám osobne ešte niektoré vaše piesne, ktoré sú síce stále populárne, ale hráte ich už veľa rokov, na nervy?
Angela: Nie!
Angelo: Bravo!

Ricchi e Poveri to rozbalili v Poprade: Pred koncertom si pozreli futbal a dali
1
Galéria
Ricchi e Poveri v Poprade
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM