Webnoviny - Hokej

Říha odmietol správy, že chce viesť slovenskú reprezentáciu

Český hokejový tréner Miloš Říha pre denník Sport-Express skonštatoval, že jeho slová o tom, že by rád trénoval slovenskú hokejovú reprezentáciu, boli nesprávne interpretované.

Ilustračné foto: SITA/Tomáš SomrPETROHRAD 12. júla (WEBNOVINY) – „Opäť ma zle pochopili, či nesprávne uverejnili moje slová,“ poznamenal Říha na margo rozhovoru pre denník Izvestija a pokračoval: „Rovnaké to bolo aj v prípade možnosti trénovať ruskú reprezentáciu. Nehovoril som, že chcem trénovať slovenskú reprezentáciu. Povedal som, že ak by som dostal takúto ponuku v čase, keď sa moja zmluva so SKA Petrohrad bude chýliť ku koncu, mohlo by to byť pre mňa zaujímavé. Aktuálne som trénerom SKA a nič iné ma nezaujíma.“

V pondelok ruský denník Izvestija priniesol rozhovor, podľa ktorého mal 52-ročný kormidelník Říha uviesť, že už iba očakáva súhlas vedenia tímu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) SKA Petrohrad na to, aby v budúcnosti trénoval slovenskú reprezentáciu.

„Chcem pracovať so slovenskou reprezentáciou, najmä v súvislosti s olympiádou. Po odchode Glena Hanlona je post hlavného trénera stále neobsadený. Všetko bude záležať od rozhodnutia vedenia SKA. Ak dá súhlas viesť ďalší tím, prijmem ponuku Slovenského zväzu ľadového hokeja. V histórii hokeja je nemálo príkladov, keď sa pod vedením jedného trénera darilo klubu aj reprezentácii,“ mal povedať pre Izvestija známy český tréner, ktorý pred májovou dohodou s Petrohradom viedol aj Atlant Mytišči, Spartak Moskva či Chimik Voskresensk, no sedel aj na lavičke bratislavského Slovana.

Říhovi zatiaľ nepredložil žiadnu ponuku ani Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH). Agentúre SITA to povedal generálny sekretár zväzu Otto Sykora. „Otázkou reprezentačného kormidelníka sa budeme zaoberať pravdepodobne až v polovici augusta po návrate z dovoleniek. V súčasnosti môžem vyhlásiť, že Miloš Říha od SZĽH oficiálnu ponuku viesť slovenský národný tím nedostal,“ povedal pre SITA Otto Sykora.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM