Peter Handzuš Tlačové správy

Rodičia budúcich prváčikov! Zapíšte svoje dieťa do ZŠ na Ulici mládeže. Dovedieme ho až k maturitnému stolu.

Rodičia, máte doma budúceho prváčika? Aj vás teda čaká v týchto dňoch prvý dôležitý krok – zápis vášho dieťaťa do prvého ročníka základnej školy. O tom, ako bude vyzerať v Základnej škole na Ulici mládeže v Poprade sme sa porozprávali so zástupcom riaditeľa Pavlom Leškom.

Ilustračný obrázok k článku Rodičia budúcich prváčikov! Zapíšte svoje dieťa do ZŠ na Ulici mládeže. Dovedieme ho až k maturitnému stolu.
Zdroj: TASR
  • Aký je termín zápisu vo vašej škole?

    Deti a ich rodičov čakáme 20. a 21. januára (utorok a stredu) od 8.00 do 18.00 v učebni II. ZB.

  • Čo treba na zápis priniesť?

    Rodný list dieťaťa, potvrdenie o pripravenosti dieťaťa na školu – najčastejšie býva vyznačená v očkovacom preukaze, rodič, resp. zákonný zástupca dieťaťa nesmie zabudnúť na svoj občiansky preukaz. Ak dieťaťa navštevovalo centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie, treba priniesť správu od odborníka. Súčasťou zápisu je protokol. Ten je zverejnený na webovej stránke našej školy a tak ho rodičia môžu priniesť vyplnený už na zápis. Ak ho neprinesú, vyplnia ho počas testovania dieťaťa u nás. Na našej stránke je aj žiadosť o odklad povinnej školskej dochádzky dieťaťa. Rodič oň môže požiadať, ale musí mať aj odporúčanie centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie.

  • Ako dlho trvá zápis a čo je jeho obsahom?

    Nejde o časovo náročnú záležitosť – je to približne 10 až 15 minút. Počas nich dieťa absolvuje test na zisťovanie školskej zrelosti, spoločný rozhovor, prednesie básničku alebo pesničku, pracuje s obrázkami, ktoré ukážu, ako pozná veci okolo seba, napríklad farby ovocie a podobne.

  • Budú prijaté všetky deti, ktoré prídu na zápis? Dostane rodič nejaký dokument, ktorý potvrdí zapísanie dieťaťa?

    Výber detí bude robíme na základe výsledkov zápisu a zostaveného poradia. Deti, ktoré neprijmeme pre nedostatok miesta, sa musia zúčastniť na zápise v inej škole, resp. v spádovej škole podľa bydliska. Rodič dostane rozhodnutie o prijatí, resp. neprijatí dieťaťa v priebehu niekoľkých dní po ukončení zápisu. Určite to bude najneskôr do konca januára, keďže prvý februárový týždeň sú zápisy na všetkých popradských školách.

  • Prečo by rodičia mali zapísať svoje dieťa práve do Základnej školy na Ulici mládeže v Poprade?

    Ponúkame „exkluzívnu“ možnosť – kontinuálne vzdelávanie až do maturity v jednej budove. V 1. až 5. ročníku poskytujeme kvalitnú prípravu pre úspešné zvládnutie prijímacích skúšok do 8-ročného gymnázia. Na druhom stupni – v 6. až 9. ročníku pripravíme deti tak, aby úspešné zvládli prijímacie skúšky do 4-ročného gymnázia alebo do 5-ročnej bilingválnej slovensko-nemeckej sekcie, kde získajú slovenské i nemecké maturitné vysvedčenie. V našej škole máme dlhoročné skúsenosti s individuálnou integráciou telesne postihnutých žiakov, pracuje s nimi kvalitný pedagogický i odborný personál. Žiaci majú k dispozícii 2 telocvične, školský bazén, moderne zriadenú suchú i mokrú rehabilitačnú miestnosť. Naša škola nezabúda ani na výuku cudzích jazykov. Od 1. ročníka máme vyučovanie anglického jazyka, na 1. stupni môžu deti chodiť do krúžka nemeckého jazyka. A v neposlednom rade – bežne používame na vyučovaní moderné informačno-komunikačné technológie, napríklad interaktívne tabule či tabletovú učebňu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM