Monika Földešiová Tlačové správy

Rodičia druháka Borisa: Toto popradské gymnázium sa snaží rozvinúť potenciál každého žiaka

12-ročný Boris navštevuje v Poprade Súkromné osemročné gymnázium Life Academy. Je žiakom sekundy osemročného vzdelávacieho programu a podobne ako mnohí rodičia, aj tí jeho premýšľali, ako by mal chlapec naložiť so svojím vzdelaním.

Ilustračný obrázok k článku Rodičia druháka Borisa: Toto popradské gymnázium sa snaží rozvinúť potenciál každého žiaka
7
Galéria
Zdroj: Life Academy Poprad

„Štúdium na tejto škole nám odporúčali naši známi, tak sme postupne získavali informácie z internetu, ale hlavne od rodičov detí, ktoré na tejto škole už študovali. Oslovila nás už pri prvej návšteve a nebolo sa treba dlho rozhodovať,“ hovoria rodičia druháka Borisa. Zapísali ho i napriek tomu, že bývajú v inom meste a museli teda riešiť dochádzanie syna do školy.

Podobne ako väčšina rodičov, aj títo si zakladajú na kvalitnom vzdelaní a rozvoji osobnosti. „Vzdelanie totiž slúži nielen na získanie vedomostí a zručností, ale aj postojov a schopností, ktoré umožňujú, aby človek mohol aktívnejšie ovplyvňovať svoj individuálny aj spoločenský život. Vzdelávanie má budovať schopnosť rozlišovať správne a nesprávne a schopnosť prijímať dobré rozhodnutia, ktoré sú prospešné nielen pre nás, ale aj pre ostatných,“ vysvetľuje riaditeľka 8-ročného gymnázia Soňa Svienta.

Zdroj: Life Academy Poprad

Toto gymnázium v Poprade podporuje rozvoj úrovne anglického jazyka, a to zvýšením počtu na 5 hodín týždenne a doplnením 2 hodinami konverzácie s anglickou lektorkou. „Po roku a pol štúdia vidíme, že úroveň angličtiny nášho syna sa výrazne zlepšila, ale hlavne že získal sebavedomie a nemá problém anglicky komunikovať v hocijakom prostredí,“ pokračujú rodičia Borisa.

V jeho triede je nižší počet žiakov ako v bežných triedach, čo určite poskytuje možnosť kvalitnejšieho vzdelania a individuálnejšieho prístupu učiteľov k žiakom. Učitelia sa snažia odovzdať deťom vedomosti, ale učia ich aj vyjadrovať svoje názory, argumentovať k danej téme, tvoriť, objavovať. „Veľmi oceňujeme, že Boris sa naučil premýšľať v súvislostiach. Čiže získava schopnosť dávať si nové informácie do súvislostí s predchádzajú­cimi.“

Zdroj: Life Academy Poprad

Škola dáva okrem kvality vzdelania aj veľký dôraz na individuálny, tvorivý a empatický rozvoj žiakov. Na špecifickom predmete komunikačná výchova majú deti možnosť naučiť sa rôznym zručnostiam potrebným v reálnom živote, ako napr. poznávať sám seba, pochopiť iných, spolupracovať, vyjadrovať svoje názory, ale vedieť prijať aj iný názor. Škola umožňuje používať na vyučovaní modernú techniku (napr. tablety, interaktívne tabule), čo je v dnešnej technickej dobe už takmer nevyhnutnosť.

„Páči sa nám aj snaha školy o zapájanie sa do rôznych charitatívnych akcií, pretože to podporuje rozvoj sociálneho cítenia detí. Príjemne nás prekvapilo, že sa v škole organizujú stretnutia rodičov so žiakmi a učiteľmi pri rôznych príležitostiach (Vianoce, prezentácia ročníkových prác a pod.), na ktorých máme možnosť sami zažiť príjemnú a priateľskú atmosféru,“ vravia rodičia. Ako ďalej hovoria, „je skvelé, že táto škola sa snaží zo žiakov vyburcovať to najlepšie. Pre nás je dosť dôležitým hodnotením školy fakt, že náš syn je nešťastný, keď nemôže ísť do školy.“

Ak vás hodnotenie rodičov zaujalo, nenechajte sa dlho presviedčať a príďte na Deň otvorených dverí v Life Academy. Pre záujemcov o osemročné štúdium bude 3. 3. 2017 v čase od 8:00 do 10:00 hod na Rovnej ul. 597/15 v Poprade.

Viac info o škole na www.lifeacademy.sk

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Life Academy Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM