Martin Sýkora Basketbal

Ružomberok pod Tatrami bodoval naplno: Liptáčky Poprad úplne prevalcovali

Popradské basketbalistky neuspeli na domácej palubovke s favorizovaným Ružomberkom. Víťazstvo Liptáčok bolo jednoznačné, pre Poprad je to iný level.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberok pod Tatrami bodoval naplno: Liptáčky Poprad úplne prevalcovali
28
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Dievčatá Basketbalovej akadémie mládeže Poprad (BAM) privítali v popradskej aréne na domácej palubovke Ružomberok, ktorý prišiel v plnej sile a zápas nebral na ľahkú váhu. Od úvodu bol kvalitatívny rozdiel na ihrisku evidentný. Skúsenosti, výšková prevaha i individuálne činnosti jednotlivca boli jasne na strane hosťujúcich basketbalistiek. Ružu potiahli Diawakanová s Janoščíkovou, ku ktorým sa postupne pridali aj ostatné hráčky s lavičky a už po prvej polovici stretnutia si liptovské dievčatá vypracovali rozhodujúci náskok. V polčasovej prestávke svietil na svetelnej tabuli stav 23:42 v neprospech hostiteliek.

V druhej polovici stretnutia sa situácia na palubovke nezmenila. Popradčanky môže mrzieť množstvo nepremenených príležitostí, ktoré neskončili bodovými zápismi najmä vďaka skúsenostiam ružomberských dievčat a ich agresívnou a tesnou obranou. Z radov domácich basketbalistiek si do streleckej listiny ani jedna nepripísala viac než 10 bodov, čo sa prejavilo aj na konečnom skóre. Ružomberok zaslúžene pod Tatrami zvíťazil a po veľkej dominancii si odviezol na Liptov plný bodový zisk po výsledku 36:77.

BAM Poprad – MBK Ružomberok 36:77 (23:42)
Najviac bodov: Ivančáková, Grigerová po 7, Sojáková 6 – Diawakanová, Janoščíková po 14, Bartánusová 13

Zdroj: YouTube.com

Milan Černický, tréner BAM Poprad: „Ružomberok pristúpil k zápasu hlavne v obrane na 100 percent. Bol fyzickejší, mal o 15 doskokov viac, to znamená, že sme sa veľmi ťažko presadzovali. To, čo fungovalo proti slabším súperom teraz nie. Súper mal prevahu výškovú, mal kilá navyše a bolo to badateľné. Ružomberok pristúpil k zápasu veľmi zodpovedne a ťažko sa s tým dnes dalo niečo robiť.“

Juraj Suja, tréner MBK Ružomberok: „Ďakujem dievčatám, že sa snažili byť koncentrované celý čas, aj keď sme sa nevyhli nejakým pasážam – na tom sa snažíme pracovať, aby sme dokázali konštantne hrať na nami chcenej úrovni. Musím dať klobúk dole pred dievčatami najmä v obrannej fáze – boli agresívne, chodili do vecí, do ktorých chceme chodiť. Chýba nám trošku sebaistoty a sebavedomia. Na druhú stranu musím poblahoželať pánovi Černickému, pretože robí dobrú robotu a tie baby hrajú dobrý basketbal a držím im palce.“

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM