Peter Handzuš Iné športy

Sánkarom sa zmenili tréneri

Slovenskú sánkarskú reprezentáciu povedie trio Čapko, Drajna, Čech.

Slovenskú reprezentáciu v sánkovaní bude mať po nečakanom odchode trénera Ľubomíra Micka v novej sezóne na starosti trio Štefan Čapko, Rastislav Drajna, Ján Čech. Rozhodlo sa o tom na piatkovom zasadnutí Slovenského zväzu sánkarov (SZS).

„Ide o trénerov, ktorí v minulej sezóne pracovali s juniorským družstvom. Štefan Čapko pôjde s reprezentačným tímom na novembrové a decembrové podujatia Svetového pohára. Jednu akciu určite absolvuje aj Rasťo Drajna, ktorý sa nemôže venovať funkcii reprezentačného trénera na plný úväzok, keďže je riaditeľom školy. V druhej polovici sezóny bude na významných pretekoch sprevádzať tím Ján Čech,“ informovala TASR generálna sekretárka SZS Mária Jasenčáková.

V slovenskom reprezentačnom družstve prišlo v porovnaní s minulou sezónu k jednej zmene. Trojnásobná účastníčka zimných olympijských hier Veronika Sabolová ukončila aktívnu kariéru, v tíme ju nahradí talentovaná Viera Gburová. „Vierka prešla z juniorskej kategórie medzi seniorky. V minulej sezóne sa už začala doťahovať na Veroniku Sabolovú a v Sigulde ju dokonca aj zdolala. Je prísľubom do budúcnosti,“ dodala Jasenčáková.

Slovenskí reprezentanti z finančných dôvodov neabsolvujú celý seriál Svetového pohára. „Určite nepôjdeme do Whistleru ani do St. Moritzu. Otáznik visí aj nad štartom v Calgary, je to 50:50. V októbri pôjdu reprezentanti na sústredenie do Siguldy a v polovici novembra ich čaká medzinárodný výcvikový tábor v nemeckom Altenbergu – dejisku budúcoročných MS,“ zakončila slovenská sánkarská legenda.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM