Peter Handzuš Správy

SDKÚ-DS v Poprade končí. Čo viedlo členov k takému radikálnemu kroku?

Miestny zväz SDKÚ-DS v Poprade na svojej výročnej volebnej konferencii jednomyseľným hlasovaním odsúhlasil zánik Miestneho zväzu SDKÚ-DS v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku SDKÚ-DS v Poprade končí. Čo viedlo členov k takému radikálnemu kroku?
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Miestny zväz SDKÚ-DS v Poprade na výročnej volebnej konferencii vyjadril zásadný nesúhlas so smerovaním strany pod súčasným vedením. „Voľbou Pavla Freša za predsedu sme právom očakávali prerod strany na modernú a ľudovú ktorej súčasťou mala byť aj obnova dôvery ľudí. Strana, ktorá bola vždy synonymom reforiem,pokroku a ekonomického rozvoja Slovenska, tak takáto strana pod vedením Pavla Freša prestala existovať. Množstvo odchodov čelných predstaviteľov a nedemokratický spôsob fungovania strany nás utvrdili v tom, že rozhodovanie Predsedu Pavla Freša nemôžeme ďalej akceptovať ani tolerovať,“ informuje bývalá predsedníčka Miestneho zväzu SDKÚ-DS v Poprade Beáta Sichrovská.

Strana opustila kongresom schválenú generálnu líniu a čoraz častejšie sú členovia svedkami konania, ktoré je podľa nich hanebné a nedôstojné. „Posledným krokom, ktorý nás definitívne presvedčil o správnosti nášho rozhodnutia bola voľba do NKÚ. Odmietame byť súčasťou konania a rozhodnutí, ktoré sú v príkrom rozpore s našimi hodnotami, s ktorými sme stranu zakladali, budovali a vytrvali v nej až doteraz. SDKÚ-DS v Poprade patrila vždy od svojho počiatku k najsilnejším vnútrostraníckym organizáciám v rámci Slovenska,“ vysvetľuje Sichrovská.

Výsledky volieb či už na celoslovenskej, ale aj regionálnej úrovni vždy potvrdzovali, že značka SDKÚ-DS mala pod Tatrami svoje hlboké korene, množstvo priaznivcov, sympatizantov a voličov. „Strana však aj napriek nášmu nesúhlasu čoraz viac a nezmyselne opúšťa svoje hodnoty v zmysle čoho viac nechceme a nemôžeme byť jej súčasťou,“ dodala bývalá predsedníčka miestneho zväzu.

Miestny zväz SDKÚ-DS v Poprade na svojej Výročnej volebnej konferencii jednomyseľným hlasovaním odsúhlasil zánik Miestneho zväzu SDKÚ-DS v Poprade. Všetci bývalí členovia prejavili vôľu zotrvať vo voľnom zoskúpení občanov vyznávajúcich princípy a hodnoty demokracie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM