Monika Vengrínová Samospráva

SDKÚ zaujala voči M. Baranovi nekompromisné stanovisko: Popradského viceprimátora chce vylúčiť zo strany!

Po tom, ako druhý viceprimátor Milan Baran na včerajšej tlačovej konferencii ohlásil svoju kandidatúru na post poslanca, o ktorý sa bude uchádzať ako nezávislý, navrhlo Predsedníctvo Regionálneho zväzu SDKÚ-DS jeho vylúčenie zo strany.

Ilustračný obrázok k článku SDKÚ zaujala voči M. Baranovi nekompromisné stanovisko: Popradského viceprimátora chce vylúčiť zo strany!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Popradský viceprimátor Milan Baran sa rozhodol v nadchádzajúcich komunálnych voľbách podporiť v kandidatúre na primátora mesta svojho niekdajšieho súpera, aktuálneho primátora Popradu Antona Danka, a zároveň kandidovať na poslanca mestského zastupiteľstva, nie však v pozícii nominanta SDKÚ-DS, ale ako nezávislý. Strana je z rozhodnutia svojho člena sklamaná, predsedníctvo Regionálneho zväzu SDKÚ-DS v Prešove preto zaujalo nekompromisné stanovisko.

„Považujeme vyslovenie podpory Milana Barana pre súčasného primátora Antona Danka, ako aj ohlásenie, že bude kandidovať ako nezávislý, za hrubé porušenie Stanov SDKÚ-DS,“ uvádza sa v správe zväzu. Z tohto dôvodu Predsedníctvo Regionálneho zväzu na svojom včerajšom zasadnutí schválilo návrh na jeho vylúčenie z SDKÚ-DS.

OPRAVA: V titulku sme informovali, že SDKÚ-DS vylúčila Milana Barana zo strany. Správna informácia je, že Predsedníctvo Regionálneho zväzu SDKÚ-DS schválilo návrh na jeho vylúčenie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM