Peter Handzuš Hokej

Sezóna sa začína aj hokejistkám. Popradčanky sa pripravovali na prestížnom turnaji

Po roku pôsobenia v popradskom ženskom hokeji sa tréneri rozhodli, že pre dievčatá pripravia letnú prípravu vo veľkom štýle. Okrem tréningov na suchu začiatkom leta odohrali Popradčanky aj niekoľko ťažkých zápasov, dokonca aj so zahraničnými celkami na medzinárodnom turnaji v Púchove.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna sa začína aj hokejistkám. Popradčanky sa pripravovali na prestížnom turnaji
Zdroj: Dnes24.sk

Na prestížnom Czech womens summer cup 2013 v Púchove sa okrem HK Poprad predstavili štyri špičkové ruské tímy: HK Biryusa Krasnoyarsk, HC Agidel Ufa, Kometa Moskovská oblasť a Tornado Moskovská oblasť. Zo zahraničia tam boli aj majstrovské kluby S.K. Karviná z ČR, nemecký ESC Planegg a rakúsky EHV Sabres Vienna.

Medzi profesionálnymi klubmi sa hráčky HK Poprad nestratili. “Vedeli sme o sile týchto mužstiev a nemali sme veľké oči. Porazili sme jeden ruský tím a dostali sme sa do súboja o 5.-6. miesto,” vyjadril spokojnosť s účinkovaním na turnaji asistent trénera Ivan Bednár. O kvalite popradského tímu sa presvedčil aj tréner Torpeda, ktorý mal v pláne po prvej tretine nechať osem skúsených olympioničiek oddychovať, no tie nakoniec museli odohrať proti Popradu celý zápas.

Pred posledným zápasom na turnaji mužstvo opustilo šesť reprezentantiek, ktoré odišli aj s trénerom Milanom Skokanom na turnaj do francúzskeho mesta Courchevel.

Sezónu začínajú už v sobotu

Popradčanky potrápili na Czech womens summer cup 2013 všetky profesionálne zahraničné mužstvá a už v sobotu odohrajú svoj prvý ligový zápas tejto sezóny, keď vykorčuľujú na domáci ľad v repríze minuloročného finále proti Spišskej Novej Vsi.

Po striebre z minulej sezóny sa v Poprade nepripúšťa tento rok nič iné ako finále. “Stanovili sme si ten najvyšší cieľ a chceli by sme, aby naše dievčatá na konci sezóny zdvihli nad hlavu pohár” povedal pred štartom ligy Ivan Bednár.

Reprezentáciu preveril turnaj vo Francúzsku

Súperkami slovenských hokejistiek na Turnaji troch tímov v Courchevel boli okrem francúzskych reprezentantiek aj hráčky družstva Montreal Carabins – univerzitného majstra Kanady.

„Najväčší problém sme mali s Kanaďankami. Bolo vidieť, že spolu hrajú dlho, sú zohraté. Ale aj Francúzsky boli dobré. Trénujú spolu v jednom tréningovom centre. A niekoľko z nich hrá aj za kanadskú univerzitu, takže nebolo ľahké proti nim hrať,“ spomína na ťažké zápasy Popradčanka Kristína Obercianová.

Ženskú reprezentáciu čakajú aj ďaľšie medziníárodné turnaje, počas ktorých chce tréner Milan Skokan skompletizovať káder tak, aby na majstrovstvách sveta v Čechách podalo družstvo čo najlepší výkon. “Naša prvoradá úloha a cieľ je udržať sa v skupine. To ostatné ukáže čas,” povedal o svojej úlohe pri reprezentácii tréner Milan Skokan.

Okrem hernej previerky bola pre reprezentačného trénera dôležitá aj možnosť spoznať hokejistky s ktorými bude pracovať. “Bolo to pre nás poučné. V prvom rade sme sa mohli spoznať. Zistili sme na čo máme, na čom môžeme stavať, ale aj to, na čo nemáme a podľa toho sa musíme zariadiť,” povedal o turnaji vo Francúzsku reprezentačný tréner Milan Skokan.

Partia je dôležitá

“Som veľmi spokojný s účinkovaním týchto dievčat na turnaji vo Francúzsku. Vytvorili sympatickú partiu a verím, že s príchodom kvality sa bude len utužovať. Myslím, že v minulosti chýbalo práve to také kolektívne poňatie v kabíne aj na ľade, čo bolo vidieť počas olympijskej kvalifikácie v Poprade,” prezradil o atmosfére v kabíne tréner Skokan.

Do reprezentačného kádra počíta aj s Popradčankami Džurňákovou a Országovou. Na turnaji vo Francúzsku ho príjemne prekvapila brankárka Kiapešová, ktorá proti Kanaďankám chytala vo veľkom štýle.

Milan Skokan má, ako povedal: “vo svojom zápisníku mená dievčat, ktoré keď prídu, tak by sme so záchranou problémy mať nemali. Aspoň teraz to takto vidím. Uvidíme, čo prinesie čas.” Dôležité bude to, ako k reprezentácii pristúpia dievčatá hrajúce v zahraničí.

Foto: Alojz Handzuš

Sezóna začína aj hokejistkám. Popradčanky sa pripravovali na prestížnom turnaji
23
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM