Peter Handzuš Iné športy

Šiesty majstrovský titul v rade pre Curling Club Poprad

V ružinovskej curlingovej hale sa v nedeľu odohralo finále slovenskej curlingovej ligy. Po šiestykrát za sebou sa do finále prebojoval aj popradský Curling Club. A po šiestykrát aj zvíťazil.

„Zápasy play-off boli veľmi ťažké a vyrovnané. Úroveň ligy išla výrazne nahor. Tohto roku otvorili v Bratislave už druhú curlingovú halu a veľa nových družstiev začalo so systematickým tréningom. V základnej časti sme síce zo štrnástich zápasoch zvíťazili v dvanástich, ale v play-off sme sa riadne zapotili a zvíťazili sme po ťažkom boji. Finálový zápas bol veľmi napínavý," povedal pre Poprad24 František Pitoňák.

Finále sa hralo sa na 10 endov a po 3 ende bolo stále 0:0. Ani jedno družstvo sa nepúšťalo do bezhlavého útoku. Až vo štvrtom ende Pitoňákovci využili súperove chyby a išli do dvojbodového vedenia. Cez polčas už to bolo 3:0. Súper ale kontroval a až do posledného endu mal stále šancu na otočenie zápasu. V samom závere zavážilo to, že Popradčania majú odohratých viac takýchto napínavých zápasov aj z európskeho fóra a preukázala sa väčšia skúsenosť družstva. "Víťazstvom sme potešili zaplnenú tribúnu v curlingovej hale,“ dodal František Pitoňák

Finále slovenskej curlingovej ligy:

Curling Club Poprad – 1.CC Bratislava   6:2

Súrodenci Pitoňákovci  (Pavol, František, Peter, Tomáš) obhájili titul majstrov Slovenska. V decembri budú Slovensko reprezentovať na Majstrovstvách Európy vo švédskom Karlstate.

Text + foto:Petra Pacigová-Pitoňáková

curling
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM