Pavol Hrabovský Kultúra

Silné reči, Karol Duchoň a letný festival: TOP udalosti na týždeň v Poprade

Nový týždeň s ďalšími zaujímavými udalosťami v Poprade a okolí. Nechajte sa inšpirovať výberom tých najlepších akcií, ktoré na vás čakajú.

Ilustračný obrázok k článku Silné reči, Karol Duchoň a letný festival: TOP udalosti na týždeň v Poprade
Zdroj: Facebook

Aj tento týždeň sa v Poprade uskutoční mnoho zaujímavých akcií. Vybrali sme preto tie najlepšie, ktoré môžete v našom meste vidieť. Bude to revival známej speváckej legendy, či folklórne vystúpenie s dobrý filmom na námestí? Inšpirujte sa redakčným výberom.

Silné Reči v Poprade

20. júla o 19:00hod., Kino Tatran

Obľúbená stand-up comedy show prichádza do Popradu. Čaká vás večer plný zábavy, nekonvenčného humoru a mnohých nových vtipov. Zabávať vás bude zostava v zložení: Michael Szatmary, Kubo Lužina, Joe Trendy a Martin Hatala. Večer plný humoru a dobrej nálady je presne tým, čo môžete od Silných rečí očakávať.

Karol Duchoň revival

20. júla o 19:00 hod., Námestie sv. Egídia

Legendárne piesne, jedného z najväčších slovenských spevákov, ožijú na popradskom námestí. V rámci revivalových utorkov sa môžete opäť tešiť na vystúpenie, ktoré vás pohltí, skoro ako nenahraditeľný originál. Slovenské zoskupenie Karol Duchoň Revival vám ponúkne unikátnu sondu do tvorby samotného Duchoňa a chýbať nebudú tie najznámejšie hity, ktoré pozná každý jeden fanúšik.

Folklórny súbor Topľan

21. júla o 19:00 hod., Námestie sv. Egídia

Folklórne stredy prichádzajú už so štvrtým vystúpením, ktoré môžete na námestí vidieť. Už túto stredu sa vám v Poprade predstaví súbor, ktorý na folklórnych doskách pôsobí už 48 rokov. Folklórny súbor Topľan vám predvedie to najzaujímavejšie z ich repertoáru a tešiť sa môžete aj na mnohé zaujímavé tanečné choreografie. Povinnosť pre všetkých milovníkov folklóru, ktorú si rozhodne nemôžete nechať ujsť.

Máša a Medveď: Mášine pesničky

22. júla o 15:30 hod., Kino Tatran

Prázdninové kino si môžu opäť vychutnať všetky vekové kategórie. Neposedné dievča Maša žije s jej najlepších kamarátom medveďom, ktorý je bývalým cirkusovým artistom. V 13 príbehoch sa s nerozlučnou dvojkou vydáme do Talianska, užijeme si karneval, objavíme kúzlo Paríža, zájdeme na divoký západ a stretneme sa s Robinom Hoodom. Neváhajte a pridajte sa k obľúbeným postavičkám aj vy.

La Komika – Tri a pol ženy

22. júla o 19:00 hod., Námestie sv. Egídia

Nesmrteľný kabaretný žáner uchváti popradské námestie už tento divadelný štvrtok. Čakajú vás veselé historky, vysoká dávka humoru a hudby, v ktorej zažiari hviezdne obsadenie. Karin Haydu, Renáta Ryniková a Kristína Palonder Greppelová, vás všetkých vtiahnu do jedinečného predstavenia, ktoré nikoho rozhodne nenechá chladným.

David Kraus s kapelou

23. júla o 19:00 hod., Námestie sv. Egídia

Talentovaný spevák, textár, skladateľ a herec prichádza do Popradu. David Kraus je ďalším interpretom, ktorý vystúpi v rámci koncertných piatkov. Mnohí fanúšikovia ho poznajú z českej speváckej šou, kde zažiaril osobitým stvárnením Freddieho Mercuriho, či speváčky Adele. Tešiť sa môžete na jeho najznámejšie piesne, no predovšetkým – ďalší unikátny koncert pod Tatrami.

Divadlo Babadlo – Ako išlo vajce do sveta

24. júla o 10:00 hod., Námestie sv. Egídia

Divadlo Babadlo vám na popradskom námestí zahrá príbeh, ktorý poteší malých aj veľkých. Ľudia cestujú každý deň za prácou, štúdiou a oddychom. Preto ani vajce, ktoré chcelo spoznať svet, rozhodne neostane doma. Čaká ho pestrá cesta plná zaujímavých miest, vecí a zvieratiek, ktoré stretne na svojej ceste. Neváhajte a vydajte sa aj vy na úžasnú cestu po svete.

Ako byť single

24. júla o 20:00 hod., Námestie sv. Egídia

Film rozpráva príbeh štyroch kamarátok, ktoré si užívajú nezáväzný život v nočnom New Yorku, no stále pociťujú potrebu hľadať toho pravého. Alice si chce dať pauzu od starej lásky. V práci stretne Robin, ktorá sa jej ujíma a ukáže jej výhody single života. Meg, sestra Alice, si zase nechce pripustiť, že niekoho v živote potrebuje. Štvoricu dopĺňa Lucy, ktorá chce naštartovať svoju kariéru a nájsť lásku svojho života. Naháňačka po baroch sa môže začať.

Nenechajte si ujsť ani túto udalosť neďaleko Popradu:

Východňar Summer Fest 6

23. júla o 17:00 hod., Spišské Bystré

Šiesty ročník Východňar Summer Festu sa bude opäť konať na Kubašku, kde sa môžete tešiť na porciu ľudovo-modernej zábavy. Čakajú vás interpreti ako: DJS KHM Team, skupina Perfect, Eusebio a DJ Drahosh. Chýbať nebudú ani rôzne súťaže, či tombola. Tešiť sa môžete aj na stánky s občerstvením, ktoré vám budú celý čas k dispozícií. Celým programom vás bude sprevádzať moderátor Tom Kave.

Ako to vyzeralo na koncerte Medial Banana? Prezrite si priloženú galériu.

Nenechajte si ujsť dianie z celého Slovenska na portáli Dnes24.sk

Témy, ktoré hýbu Slovenskom

Medial Banana naživo v Poprade!
13
Galéria
Foto: Pavol Hrabovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM