Peter Handzuš Tlačové správy

Škola Šťastie otvára prvý ročník

V septembri tohto roku otvorí v Poprade svoje brány nová škola, jedinečná svojou myšlienkou i spôsobom výučby. Škola dostala jednoduchý, avšak veľavravný názov – Šťastie.

Ilustračný obrázok k článku Škola Šťastie otvára prvý ročník
Zdroj: Dnes24.sk

Názov vystihuje jej základnú ideu – vychovať šťastné a múdre deti. Deti, ktoré budú žiť v harmónii s prírodou, s rešpektom a láskou k samým sebe aj k okoliu.

Systém vzdelávania bude zameraný na komplexný rozvoj osobnosti dieťaťa. Okrem tradičných predmetov, ako napríklad matematika, čítanie či písanie, sa deti budú vzdelávať aj v hudbe, tanci, športe. Zoznámia sa s remeslami, ručnými prácami, budú tvoriť v prírode. Mimoškolská záujmová činnosť, tak ako ju poznáme z bežných škôl, bude v Škole Šťastie súčasťou vyučovacieho procesu. Aby sa v deťoch rozvíjalo environmentálne a ekologické myslenie, pri vzdelávaní budú čo najviac času tráviť vonku.

Škola Šťastie vychádza zo skúseností podobných alternatívnych škôl – školy Fantázia v Banskej Bystrici, ktorá úspešne funguje už 12 rokov, škôl vo Švédsku, ale aj inde vo svete. Prechodným domovom sa na prvé mesiace jej fungovania stanú priestory Základnej umeleckej školy na Štefánikovej ulici, jej elokovaného pracoviska na Francisciho ulici 8 v Poprade. Po dostavbe vlastnej budovy sa vyučovanie presunie do lokality Krásne sady, novovznikajúcej obytnej zóny medzi Mlynicou a Novou Lesnou.

Do 15. septembra, kedy sa uzavrú prihlášky do základných škôl, môžete pre svoje dieťa urobiť to správne rozhodnutie.

Bližšie informácie o Škole Šťastie sa dozviete na jej facebookovom profile, emaili: info@penzion-plesnivec.sk alebo na tel. čísle 0911 110 410.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM