Martin Sýkora Rôzne

Skončila súťaž o NAJ mesto i obec Slovenska: Poradie vás určite prekvapí

Slovenský internetový portál slovakregion.sk každoročne uskutočňuje verejnú anketu o najlepšie mesto a obec i najlepšieho primátora aj starostu.

Ilustračný obrázok k článku Skončila súťaž o NAJ mesto i obec Slovenska: Poradie vás určite prekvapí
Zdroj: TASR

Celoslovenský informačný portál zverejnil výsledky ankety o NAJ mesto a obec Slovenska 2017. Výsledky mnohých prekvapia. Väčšina podtatranských miest sa umiestnila v prvej polovici tabuľky, čím sa však nie je veľmi čím chváliť. Súťaž vyhlasovateľ organizoval už po 10. krát a obľúbila si ju široká verejnosť.

Z Podtatrancov najlepšia Levoča

V kategórii miest sa z Podtatrancov najlepšie umiestnila Levoča, ktorá uzatvára prvú päťku. Stará Ľubovňa 23. miestom predbehla 33. Kežmarok, 46. Poprad i 54. Vysoké Tatry. Medzi Tatrancov sa prepchalo 51. Spišské Podhradie. O 3 priečky za Vysokými Tatrami skončil Svit. Zo 140 miest, ktoré boli v hlasovacej ponuke, sa do prvej polovice zmestila 73. Spišská Belá a 74. Podolínec. Na 76. priečke v hlasovaní skončila Spišská Stará Ves.

Poradie NAJ mesto:

1. Liptovský Mikuláš
2. Brezno
3. Spišská Nová Ves
4. Bardejov
5. Levoča
6. Púchov
7. Prievidza
8. Sabinov
9. Trnava
10. Ružomberok

Poradie NAJ obec:

1. Halič
2. Vinodol
3. Spišské Tomášovce
4. Sedliacka Dubová
5. Smižany
6. Nižná Olšava
7. Ilija
8. Vydrná
9. Iliašovce
10. Rudňany

Zdroj: TASR

Kto je NAJ primátor a starosta?

Hlasujúci mohli v ankete vyjadriť svoj názor pri hodnotení primátorov a starostov. NAJ primátorom v roku 2017 sa podľa výsledkov internetovej súťaže stal Jozef Trstenský z Nového Mesta nad Váhom. NAJ starostom je pre rok 2017 Michal Kotrady zo Smižian.

Organizátorov potešili nielen hlasy zo slovenských miest a obcí. Hlasovalo sa totiž ako z rôznych kútov Slovenska, tak aj zo zahraničia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM