Monika Vengrínová Iné športy

Slnkom zaliate Solisko ovládli mladí lyžiari: Sezóna pre popradský klub skončila viac ako úspešne FOTO

Tretí marcový víkend patril dvom stovkám lyžiarom a lyžiarikom, ktorí na svahu na Solisku ukončili sezónu posledným, finálovým kolom. I napriek vysokému dátumu boli podmienky ideálne, skvelú atmosféru dotváralo slnečné počasie a dobrá nálada. Takto sa darilo našim športovcom z regiónu.

Ilustračný obrázok k článku Slnkom zaliate Solisko ovládli mladí lyžiari: Sezóna pre popradský klub skončila viac ako úspešne FOTO
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Východoslovenská lyžiarska liga ukončila 17. sezónu posledným, finálovým kolom na Solisku na Štrbskom Plese. „Po minulom roku, ktorý bol na sneh dosť skúpy, sa tohto roku vďaka bohatej snehovej nádielke uskutočnilo všetkých šesť kôl ligy. Vyvrcholením bolo dnešné finále v obrovskom slalome, ktorého sa v nádhernom slnečnom počasí zúčastnilo 210 pretekárov z 19 lyžiarskych klubov z východného Slovenska,“ objasnila predsedníčka Športového strediska detí a mládeže Poprad-Tatry Viera Kundisová s tým, že tieto preteky rozhodovali o celkovom poradí pretekárov ligy.

Východoslovenská lyžiarska liga celkovo združuje 24 klubov z celého východného Slovenska a tomu popradsko-tatranskému sa darí viac ako dobre. „V posledných rokoch sledujeme najmä nárast malých detí – superbaby, žiackych a predžiackych kategórií, čo je super a veľmi nás to teší,“ prezradil tréner zo Športového strediska detí a mládeže Poprad-Tatry Ľudovít Kundis.

Deti tak lyžujú skutočne od útleho veku, pričom najstarší juniori majú až do 23–24 rokov. V rámci tohtoročnej sezóny absolvovali sedem kôl vrátane finálového, vyhodnotené boli štyri najlepšie výsledky, z ktorých sa na konci sezóny urobilo celkové vyhodnotenie. A lyžiarom z nášho regiónu sa darilo viac ako úspešne.

Ako úspešnú vyhodnotil sezónu i tréner. „Každá sezóna sa odvíja od toho, aké sú snehové podmienky. Začiatok tejto nebol veľmi pozitívny, ale našťastie, počasie sa umúdrilo a podarilo sa nám zorganizovať všetky kolá vo vopred naplánovaných termínoch a každé kolo úspešne ukončiť. Takisto i dnes, napriek tomu, že je dosť pokročilý čas, podmienky sú ideálne, úžasné, takže táto sezóna naozaj vyšla. A to aj čo sa týka nášho klubu“.

Ten sa napokon môže pýšiť dvoma celkovými víťazmi, ktorými sa v kategórii starších žiakov stal K. Bortolini a v kategórii starších žiačok I. Bušová. Celkovo na druhom mieste skončil P. Puchala v kategórii mladší žiaci, na 4. mieste skončil M. Buša v kategórii starší predžiaci a na 6. mieste sa v kategórii mladší žiaci umiestnil M. Jurčo.

Ďalšie umiestnenia

mladší predžiaci: 18.miesto Lovato G.
starší predžiaci: 27.miesto Trgiňa J.
mladší žiaci: 8.miesto Petrusek M.
10.miesto Mareček J.
14. miesto Liberda E.
15.miesto Sarnovský T.
starší žiaci: 10.miesto Žemba F.
13.miesto Sarnovský J.

Vyvrcholenie sezóny: Mladí lyžiari a lyžiarky to rozbalili vo finálovom kole
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM