Peter Handzuš Iné športy

Slováci na MS miešaných párov senzačne zdolali aj Kanadu

Slovenskí reprezentanti v curlingu Petra a František Pitoňákovci zaznamenali vo štvrtom vystúpení na majstrovstvách sveta miešaných párov v americkom St. Paul už tretí triumf, keď senzačne zdolali favorizovanú Kanadu 8:7 po predĺžení.

Slováci tak stále živia šancu na postup do štvrťfinále, vo štvrtok ich čakali posledné dva zápasy v skupine proti Taliansku a Rusku. Už teraz je isté, že v St. Paul sa zrodí historicky najlepší výsledok slovenského curlingového družstva na MS.

„Víťazstvo nad Kanadou je jeden veľmi krásny sen, ktorý sa nám splnil. Je to curlingová veľmoc, kde su 2 miliony registrovaných hráčov. Družstva Kanady pravidelne vyhrávajú olympijske hry aj majstrovstvá sveta. preto je víťažstvo nad reprezentačným družstvom Kanady na MS senzáciou,“ povedal pre TASR Pitoňák.

Proti Kanade Pitoňákovcom vyšiel úvod stretnutia, „V predchádzajúcich zápasoch sme mali zlé začiatky, prehrávali sme 0:5. Proti Kanade sme si povedali, že sa musíme sústrediť hneď na prvé minúty zápasu. Kanaďania boli pod veľkým tlakom. Ak chceli postúpiť do štvrťfinále, nesmeli s nami prehrať. V úvode zápasu sme zahrali fantastické kamene, na ktoré súper v 1.a 2. ende nedokázal odpovedať a viedli sme 5:0. Potom nám súper začal s náskoku ukrajovať a vyrovnal na 7:7. Nezlomil nás to a v predĺžení sme už nemuseli hádzať náš posledný kameň, nakoľko sme mali lepší postavený v kruhoch a zavládla veľká radosť na ihrisku aj v hľadisku,“ dodal Pitoňák.

MS miešaných párov:
Slovensko – Kanada 8:7 po predĺžení

Text+fotoj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM