Peter Handzuš Iné športy

Slováci na MS miešaných párov zdolali aj Anglicko

Slovenskí reprezentanti v curlingu Petra a František Pitoňákovci zaznamenali v treťom vystúpení na majstrovstvách sveta miešaných párov v americkom St. Paul už druhý triumf.

Po nedeľňajšej prehre so Švajčiarskom 3:10 v ich otváracom stretnutí a víťazstve nad Nórskom si manželský tandem Pitoňákovcov poradil s Anglickom 9:6.

Po treťom ende pritom suverénni Angličania viedli už 5:0, no štvrté dejstvo odohrali Slováci excelentným spôsobom, bližšie k stredu dostali až päť kameňov a razom bolo vyrovnané. „Až dovtedy hrali Angličania bezchybne a naozaj veľmi dobre. Nevzdávali sme sa ale, naša trénerka si zobrala oddychový čas a zmenenou taktikou sme hneď piatimi bodmi vyrovnali stav,“ informoval TASR Pitoňák, ktorý so svojou „polovičkou“ nakoniec doviedol duel do víťazného konca. „Súper zneistel a začal robiť chyby. To sme využili a v nervydrásajúcom závere sme pre Slovensko vybojovali ďalšiu výhru na šampionáte. Po zápase pochvaly a blahoželania za koučovanie od prítomných zahraničných výprav prijímala naša trénerka Klaudia Repáčiková,“ dodal Pitoňák.

Slovenský pár, ktorý po treťom kole figuruje v skupine na delenom 2. mieste za zatiaľ bezchybnými Švajčiarmi, ešte na šampionáte čakajú v modrej skupine merania síl s Dánmi, Kanaďanmi, Rusmi a Talianmi.

MS miešaných párov:
Slovensko – Anglicko 9:6 (-3, –1, –1, 5, 2, –1, 1, 1)

Text+foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM