Peter Handzuš Hokej

Slovenky vyhrali na MS I. divízie nad Rakúskom. V druhom zápase prehrali Japonky s Dánskom

Slovenské hokejové reprezentantky si na turnaji A-skupiny I. divízie MS v nórskom Stavangeri pripísali do tabuľky prvé body, keď vo svojom druhom vystúpení zdolali Rakúsko 3:1. V nedeľu v prvom dueli Slovenky podľahli Dánsku 1:2.

Ilustračný obrázok k článku Slovenky vyhrali na MS I. divízie nad Rakúskom. V druhom zápase prehrali Japonky s Dánskom
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Oporou víťazného tímu bola brankárka Zuzana Tomčíková, ktorá zlikvidovala 31 striel súpera. Zverenky trénera Imricha Antala nastúpia v stredu proti Lotyšsku. Súperkami slovenských hokejistiek v boji o jediné postupové miesto sú ešte Japonsko a Nórsko.

A-skupina I. divízie MS:

Slovensko – Rakúsko 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Góly: 10. Matejová (Herichová, Džurňáková), 35. Miháliková (Kapustová, Sroková), 42. Lučová (Veličková) – 6. Kantorová. Rozhodovali: Eskolaová (Švajč.) – Ivanovová (Rus.), Štefková (ČR), vylúčenia: 6:9 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0.

Imrich Antal, tréner SR (zdroj: SZĽH): „Zápas bol veľmi podobný tomu s Dánskom, dalo by sa povedať ako cez kopirák, ale s tým rozdielom, že kým v nedeľu sme naše šance nepremenili, dnes už áno. Trochu sme zmenili systém, hrali sme 2–1–2 a verili sme, že Rakúšanky túto nátlakovú hru nevydržia, čo sa aj podarilo. Vytvárali sme si tlak a šance, z ktorých sme tri premenili. Z počtu striel na rakúsku bránku (42) sme mohli dať aj viac gólov, ale dnes som rád za víťazstvo. Naša hra sa postupne zlepšuje, verím, že dnešný úspech dievčatá ešte viac posunie dopredu a zajtra odvedú maximálny výkon proti Lotyškám. Nemôžeme si dovoliť ďalšie zaváhanie, už sme raz na turnaji zaváhali s Dánkami…“

ďalší výsledok:
Japonsko – Dánsko 1:2 pp a sn (0:1, 1:0, 0:0 – 0:0, 0:1)

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM