Monika Vengrínová Iné športy

Slovenské hokejbalistky budú obhajovať titul. Po výhre s Českom smerujú do finále

Na štvrtých majstrovstvách sveta A-divízie v kanadskom St.John´s postúpili slovenské hokejbalistky do finále, keď v semifinále po dramatickom priebehu, vyhrali v predĺžení nad Českom 1:0. Strelkyňou jediného gólu bola Ihnaťová.

Ilustračný obrázok k článku Slovenské hokejbalistky budú obhajovať titul. Po výhre s Českom smerujú do finále
Zdroj: Dnes24.sk

Zverenky trénera Jaroslava Kolibíka tak opäť neinkasovali a budú mať šancu obhájiť majstrovský titul z roku 2011 z Bratislavy. Ich súperkami v ňom bude domáca Kanada, ktorá v zámorskom semifinále rozdrvila USA 8:0.

„Bolo veľmi dôležité, že sme ubránili dvojnásobné oslabenie v prvej tretine. V druhej sa hra vyrovnala a v tretej sme mali viac z hry, rovnako ako v predĺžení,“ hovorí brankára Zuzana Tomčíková. „Na zápas som sa tešila. S Češkami je to vždy veľmi špecifický zápas, bolo to aj teraz vyrovnané. Musela som likvidovať dosť striel, no od toho som tam, aby som tie loptičky chytala a nepustila za chrbát,“ hovorí brankárka Zuzana Tomčíková a k finále s Kanadou dodáva: „Kanaďanky budú nepríjemné a určite nám budú chcieť vrátiť prehru z Bratislavy. My však chceme vyhrať, bude to opäť vyrovnaný zápas. Musíme si dať pozor na vylúčenia, pozorne brániť a nepúšťať ich do blízkosti bránkoviska“.

MS – semifinále:
Česko – Slovensko 0:1 pp (0:0, 0:0, 0:0 – 0:1)
Gól: 51. Ihnaťová (Klimášová), Vylúčenia: 4:7, strely na bránu: 34:21

Zostava SR: Tomčíková (Kaliská) – Karafiátová, Kolcúnová, Lalíková, Raková, Žitňanská, Majkúthová, Ivana Gajdošová, Kapustová, Pavlovičová, Jurčová, Stašová, Ihnaťová, Bednárová, Krajňáková, Veličková, Pravlíková, Gajdošová Mária, Mikesková, Gorecká, Klimášová.

ďalší výsledok semifinále:
Kanada – USA 8:0, 2:0, 3:0)

o 5.-8. miesto:
Taliansko – V. Británia 6:0 (1:0, 2:0, 3:0)
Grécko – Švajčiarsko 4:5 pp (2:1, 1:3, 1:0 – 0:1

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM