Správy

Sneh v noci potrápil cestárov: Zasahovať museli vo Vernári i v Podspádoch

Cestári museli v noci na pondelok pre sneh zasahovať na horských priechodoch Vernár a Podspády.

Ilustračný obrázok k článku Sneh v noci potrápil cestárov: Zasahovať museli vo Vernári i v Podspádoch
Zdroj: TASR

„Vzhľadom na to, že teploty sa na týchto dvoch miestach dostali na úroveň nula, resp. tesne pod nula stupňov Celzia, tak tam súvisle snežilo,“ uviedol riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad Marián Barilla s tým, že snežiť začalo v nedeľu (5. 5.) počas dňa. Prvý sneh sa na cestách podľa jeho ďalších slov topil, s príchodom nižších teplôt sa na vozovke ale začal udržiavať a preto bola potrebná jej údržba.

„Prvý výjazd sme na horskom priechode Vernár mali o 21.30 a na Podspádoch o 22.00,“ priblížil Barilla s tým, že vo výkone mali pre oba priechody po jednom sypači. „Celkovo sme prepluhovali približne 60 kilometrov ciest a posypali 35 kilometrov ciest kamenivom a desať ekologickým posypovým materiálom,“ vyčíslil.

Všetky cesty sú podľa jeho ďalších slov zjazdné a situácia je stabilizovaná. Doplnil, že vo vyšších polohách vzhľadom na nižšie teploty dochádza aj naďalej buď k sneženiu, alebo dažďu. „Situáciu monitorujeme a stále operatívne zasahujeme tam, kde je to potrebné,“ pokračoval riaditeľ. Očakávajú, že takéto počasie bude pretrvávať počas pondelka i utorka (7. 5.). „Budeme priebežne pluhovať a posypávať, tiež budeme mať nasadených vodičov do výkonu cez deň i v noci,“ uzavrel.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM