Peter Handzuš Rôzne

Snem ZMOS-u budú môcť záujemcovia sledovať naživo

Snem Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS), ktorý sa začína v stredu 18. mája v bratislavskej Inchebe, sa bude dať sledovať naživo.

V poradí 21. snem Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) sa uskutoční v stredu a vo štvrtok (18. a 19. mája) v Kongresovom centre Incheba Bratislava.

Jeho otvorenie je naplánované na stredu na 13. hodinu. Predseda združenia Michal Sýkora predloží správu o činnosti ZMOSu. Následne vystúpia najvyšší ústavní činitelia a zahraniční hostia.

Počas pracovnej časti prvého rokovacieho dňa sa okrem iného predstavia kandidáti na predsedu ZMOSu a kandidáti na členov Kontrolnej komisie ZMOSu. V podvečer sa očakáva voľba nového vedenia. Doterajšieho šéfa Michala Sýkoru by mal vo funkcii na najbližšie štyri roky nahradiť jeden z kandidátov, ktorých schválila Rada ZMOSu na základe návrhov regionálnych združení. O tento post sa uchádzajú nitriansky primátor Jozef Dvonč, starosta mestskej časti Košice – Juh Jaroslav Hlinka, tisovecký primátor Peter Mináč a primátor mesta Turzovka Miroslav Rejda.

Večer je naplánované kultúrno-spoločenské podujatie Oskar bez bariér, v rámci ktorého si prevezmú ocenenie obce a mestá, ktoré venujú zvýšenú pozornosť zdravotne postihnutým občanom, rozvoju ich životných podmienok a umožňujú ich plnú integráciu do života a spoločnosti. Galavečer moderuje Alena Heribanová a počas neho vystúpi Miro Žbirka a Symphonic orchestra. Ceny odovzdajú premiérka Iveta Radičová a predseda ZMOSu Michal Sýkora.

Druhý rokovací deň snemu pokračuje vo štvrtok 19. mája. Po jeho ukončení sa za účasti nového vedenia združenia uskutoční tlačová konferencia.

Návštevníci internetovej stránky združenia sa na priamy prenos vysielaný počas oboch rokovacích dní môžu pripojiť cez vytvorenú časť „aktuality“. „Pre záujemcov sme tiež sprístupnili priamy prenos z večerného kultúrneho programu, ktorý je spojený s vyhlásením výsledkov súťaže Oskar bez bariér za rok 2010,“ dodal hovorca ZMOSu Michal Kaliňák.

Ako vysvetlil, túto možnosť vytvorili preto, aby sa ZMOS mohol o atmosféru rokovania a tiež slávnostný galavečer podeliť s tými, ktorí sa z rôznych dôvodov nemôžu na podujatí zúčastniť.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM