Monika Vengrínová Rôzne

Snežné psy prilákali tisíce návštevníkov. Najviac si užívali deti

Každoročné podujatie Snežné psy pritiahlo do Tatranskej Lomnice až trinásťtisíc návštevníkov, ktorým psí program spríjemnil lyžovačku pod Lomnickým štítom. 5.ročník patril rodinám s deťmi a severským plemenám psov. Nechýbali ani známe spevácke tváre.

Ilustračný obrázok k článku Snežné psy prilákali tisíce návštevníkov. Najviac si užívali deti
Zdroj: Dnes24.sk

Prázdninujúci Slováci, Poliaci aj Česi

Multižánrové rodinné podujatie pod názvom Snežné psy sa v Tatranskej Lomnici uskutočnilo už po piatykrát. Návštevnosť v tomto roku bola opäť o niečo vyššia ako pred rokom. „Rozdali sme viac ako päťtisíc cukríkov, detičky si víkend u nás užili. Sobota nemala najukážkovejšie počasie, napriek tomu návštevnosť bola veľmi dobrá, nedeľa bola, čo sa počasia týka, doslova ukážková, celkovo k nám počas uplynulého víkendu prišlo o 20% viac návštevníkov ako pred rokom“, povedala Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry.

Kým v minulom roku sa tak na festivale zabávalo viac ako jedenásťtisíc ľudí, tento rok ich bolo o dve tisícky viac. „Počas víkendu sem prišlo takmer trinásťtisíc turistov, čomu sa veľmi tešíme,“ poveda Peter Dzijak z organizačného tímu podujatia.

Veľkú časť tvorili návštevníci zo západného Slovenska, keďže sa deťom z tejto časti krajiny začali jarné prázdniny. „Práve tie sú dôležitým termínom pre tunajší cestovný ruch. Aj preto organizujeme podujatie pre rodiny s deťmi práve teraz,“ zdôvodnil predseda Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Ján Mokoš. Okrem Slovákov si cez víkend našli cestu do Tatranskej Lomnice aj Poliaci a Česi.

V ťažkom a mokrom snehu to bolo náročné

Návštevníci si najviac užili psie záprahy na približne dvestometrovej trati, pričom boli ochotní si na túto atrakciu počkať aj v niekoľkometrovom rade. „Túto zimu je to so psími záprahmi dosť náročné aj tu v Tatranskej Lomnici. Keďže sneh je ťažký a mokrý, psom aj nám sa chodí ťažko. Ale sme radi, že je vôbec nejaký sneh. My sme sem priviezli dva druhy psov, a to huskiho a alaskana, alaskani sú rýchlejšie a husky zase krajšie, dlhosrsté,“ priblížila mašérka Barbora Filová z Turian, ktorá sa psím záprahom venuje odmalička.

Okrem psích záprahov si deti aj ich rodičia užili i bohatý program, ktorý už tradične moderoval Andrej Bičan. Nechýbalo maľovanie na tvár, snežný labyrint, či rôzne súťaže. Predstavili sa i známe tváre ako Martin Madej, Thomas Puskailer, či Miro Jaroš. Mašéri so svojimi psami ani tento rok nesklamali a predviedli sa nielen v záprahoch.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM