Martin Sýkora Rôzne

SOV rozdával ocenenia a vyznamenania: S čestným uznaním aj známy Popradčan

V bratislavskom hoteli Gate One sa v piatok, 9.júna 2017 uskutočnilo slávnostné odovzdávanie ocenení a vyznamenaní Slovenského olympijského výboru.

Ilustračný obrázok k článku SOV rozdával ocenenia a vyznamenania: S čestným uznaním aj známy Popradčan
Foto: Petra Pacigová

Čestnými uznaniami Slovenský olympijský výbor oceňuje mimoriadne a vynikajúce zásluhy domácich a zahraničných osobností, alebo subjektov v rozvoji športu a olympizmu, úspešné rozvíjanie a uplatňovanie olympijských ideí a princípov v športe, školstve, výchove, kultúre a inej spoločenskej činnosti.

Za účasti predsedu Národnej rady SR Andreja Danka a bývalého prezidenta SR Ivana Gašparoviča si čestné uznanie prevzal aj Popradčan František Pitoňák.

Foto: Petra Pacigová

44-ročný Popradčan František Pitoňák je bývalým majstrom Slovenska v atletike. Držiteľom slovenského rekordu v behu na 500 metrov v hale. V rokoch 1993–2003 bol slovenským reprezentantom v behoch na 400 metrov a 400 metrov prekážok. Po ukončení kariéry atléta spoluzakladal Slovenský curlingový zväz. Od roku 2006 je slovenským reprezentantom v curlingu. Reprezentačný dres si na ME a MS obliekol v 101 zápasoch. Ako tréner viedol paralympijské družstvo Slovenska na ZPH 2014 v Soči. V súčasnosti je riaditeľom Základnej školy v obci Východná.

František Pitoňák čestné uznanie SOV 06/2017
5
Galéria
Foto: Petra Pacigová

Piatková večerná slávnosť bola novinkou, pretože táto ceremónia bola doteraz súčasťou programu valného zhromaždenia SOV. Novozvolený prezident SOV, ktorý je vo funkcii od 26. novembra 2016, sa však rozhodol slávnostnej časti dať dôstojný spoločenský rámec a vyčlenil ju z programu pracovného rokovania 52. VZ SOV. To sa uskutočnilo v piatok predpoludním na rovnakom mieste – v bratislavskom hoteli NH Gate One.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM