Krimi

Stará známa finta: Popradčanka si nič neoverila, prišla o 10-tisíc eur

Okresný popradský vyšetrovateľ vedie trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu, kde poškodenou je 79-ročná seniorka z Popradu.

Ilustračný obrázok k článku Stará známa finta: Popradčanka si nič neoverila, prišla o 10-tisíc eur
Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj

V strachu o svojho syna prišla konaním páchateľov o 10 000 eur, informuje hovorkyňa prešovského krajského policajného riaditeľstva Jana Ligdayová. Polícia v tejto súvislosti opakovane vyzýva seniorov na ostražitosť.

Poškodenú seniorku mal v pondelok (21. 2.) telefonicky kontaktovať neznámy muž s informáciou, že jej syn mal ako vodič prejsť na červenú a na priechode pre chodcov zraziť dieťa. Suma 10 000 eur mala slúžiť na to, aby jej syn neskončil na tri mesiace za mrežami,“ podáva detaily o podvode hovorkyňa.

Keďže seniorka takúto hotovosť doma nemala, s volajúcim sa dohodli, že peniaze vyberie z banky a odovzdá ich advokátke, ktorá ju bude pred bankou čakať.

Staršia pani tak aj urobila, peniaze vybrala a odovzdala ich údajnej advokátke. Až po návrate domov jej napadlo kontaktovať syna, zistila, že syn je v poriadku a že žiadnu nehodu nemal,“ opisuje ďalej nešťastný prípad hovorkyňa.

Dosiaľ neznámym páchateľom hrozí za tento skutok trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Polícia opakovane apeluje zvlášť na starších občanov, aby skôr ako komukoľvek v obdobných prípadoch odovzdajú peniaze alebo pokračujú v komunikácii o vyplatení nejakých peňazí, si informácie overili najskôr u svojich blízkych,“ uzavrela hovorkyňa.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM