Peter Handzuš Tlačové správy

„Starý gympel“: Systematická práca prináša úspechy

Gymnázium na Kukučínovej ulici v Poprade sa čoraz častejšie spája s úspechmi jeho žiakov na najvyšších fórach súťaží v rôznych oblastiach.

Ilustračný obrázok k článku „Starý gympel“: Systematická práca prináša úspechy
Zdroj: Gymnázium Kukučínova Poprad

„Starogympláci“ triumfujú na predmetových olympiádach, športových i kultúrnych zápoleniach. Všetko je to dôkazom neustále rastúcej kvality aj rozširovania záberu školy. Systematická práca s nadanými žiakmi začína prinášať zaslúžené úspechy.

Práve v týchto dňoch štvrtáčka Nela Gloríková reprezentuje Slovensko na celosvetovom Festivale vedy a techniky v Moskve v sekcii biológia. Účasť na tomto fóre si vybojovala prvenstvom na celoštátnom kole. Zlato z celoslovenskej súťaže v anglickom jazyku si priviezla aj sextánka osemročného štúdia Katarína Krupková. Krajské kolo olympiády vo francúzštine bolo v réžii tretiačky Karolíny Kollárovej, tú istú súťaž v ruskom jazyku zase ovládla Bibiána Pitoňáková. V dejepisnej olympiáde zažiaril na krajskom kole tretiak Róbert Bednár. Presvedčivým suverénom biologickej olympiády bol druhák Matej Zámečník. Celkovo až sedem prvenstiev v rámci PSK v predmetových olympiádach nepotrebuje azda žiadny komentár. Všetci víťazi krajskej fázy postupových súťaží si vybojovali účasť v osemčlenných celoštátnych finále, ktoré sa uskutočnia na prelome apríla a mája.

Ale aby to nevyzeralo tak, že okrem študijných predmetov nič iné na „starom gympli“ nevnímajú, nazrime aj do sféry kultúry. Tretiačka Lenka Šlosáriková sa popri škole venuje spevu. Dôkazom, že to robí naozaj výnimočne dobre, je jej postup na medzinárodné kolo súťaže Spievam po francúzsky, ktoré sa v máji uskutoční v Banskej Bystrici. Na nedávnom okresnom kole tradičného Hviezdoslavovho Kubína „zahviezdili“ zase recitátori. Kvartánka Katarína Závacká triumfovala v kategórii prednesu prózy, kvintánka Linda Gallová v prednese poézie. Zlatý hetrik študentov školy zavŕšilo divadlo poézie z popradskej Art Academy, v ktorom účinkovali už spomínané Katka Závacká a Linda Gallová a spolu s nimi aj sextánka Emma Barilová a tretiačka Sarah Stoličná. Všetky budú o postup do celoslovenského finále bojovať na krajskom kole.

Je evidentné, že popradské Gymnázium na Kukučínovej ulici sa postupne etabluje medzi špičkovými školami (nielen!) Prešovského kraja. Už tretí rok je najžiadanejšou školou PSK. Slogan „starého gympla“ je veľavravný: „Sme škola, ktorá vás naučí myslieť.“ Úspechy žiakov sú dôkazom, že to nie sú len prázdne slová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM