Monika Vengrínová Hokej

Stretnutie Krotáka s viceprimátorom Popradu nič neprinieslo. Mesto očakáva konkrétne návrhy a riešenia

Po tom, ako viceprimátor mesta Poprad Adrián Kromka prijal hokejových fanúšikov so žiadosťou o komunikáciu mesta a hokejového klubu, stretol sa v piatok i s kapitánom klubu Arne Krotákom. Stretnutie však žiadne riešenie napätej situácie neprinieslo.

Ilustračný obrázok k článku Stretnutie Krotáka s viceprimátorom Popradu nič neprinieslo. Mesto očakáva konkrétne návrhy a riešenia
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Na základe iniciatívy športových fanúšikov som sa stretol s pánom viceprimátorom, aby sme riešili situáciu, ktorá momentálne v Poprade rezonuje a týka sa hokeja, ale i o športu v meste ako takého. Myslím si, že tento prvý krok bol úspešný a do budúcnosti prinesie ovocie. Je ale nutné v prvom rade hľadať konkrétne riešenia na to, aby hokej v Poprade fungoval aj naďalej. Už teraz je však jasné, že to nebude jednoduchá, ani krátkodobá záležitosť, nakoľko situácia v športe je dnes veľmi ťažká,“ premýšľa kapitán mužstva Arne Kroták.

Mesto je spolupráci stále otvorené

Stretnutie prebehlo za zatvorenými dverami, kde si obaja muži vysvetlili aktuálnu situáciu, k jej vyriešeniu však nedošlo. Podľa Kromkových slov je mesto stále otvorené rokovaniam a komunikácii s hokejovým klubom, i napriek jeho krokom, akými sú odstraňovanie symbolov mesta z hokejových dresov a z ľadovej plochy, očakáva však konkrétne návrhy, riešenia, vízie a plány, ako situáciu v hokejovom klube riešiť. Tie podľa neho dodnes, ani na tomto stretnutí, nezazneli.

„Napriek tomu, že nás toto odstraňovanie symbolov mesta mrzí, pretože to nie sú kroky len voči mestu, ale aj voči Popradčanom a fanúšikom Popradu, mesto je spolupráci stále otvorené. V pondelok sa stretnem s predstaviteľmi hokejového klubu pánom Turanom a pánom Skokanom, kde budeme rokovať o vyriešení situácie, nakoľko dodnes nemajú vysporiadanú dotáciu, dodnes majú dlžobu voči mestu a dodnes tento problém nevyriešili,“ hovorí viceprimátor mesta Poprad Adrián Kromka.

Prvým krokom bude vytvorenie športovej komisie

Jedným z možných, i keď len čiastkovým riešením, by tak v prvom kroku mohlo byť vytvorenie odbornej športovej komisie, ktorá by mohla prísť s konkrétnymi návrhmi a nápadmi. „Myslím si, že vytvorenie komisie by mohlo byť jedným zo základných kameňov. Poprad vychoval obrovské množstvo skvelých športovcov, ktorí by mohli priniesť riešenie. V prvom kroku preto musíme nájsť ľudí, ktorí by mali záujem,“ premýšľa Kroták.

Mesto iniciatívu vytvorenia takejto komisie športovcov, ktorá by bola vytvorená práve zo strany týchto športovcov a hľadala konkrétne riešenia, víta. „Rád sa s nimi stretnem, ale očakávam, že prinesie konkrétne a jasné návrhy, nielen všeobecné úvahy. Je najvyšší čas tento problém vyriešiť,“ uzatvára Kromka a dodáva, že mesto Poprad i napriek všetkému, stále vynakladá 644 tisíc eur ročne na prevádzku zimného štadióna a poskytuje dotácie pre mládež a Ačko na nájom a služby s ním spojené.

Stretnutie Krotáka s viceprimátorom Popradu nič neprinieslo
4
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Stretnutie Krotáka s viceprimátorom Popradu nič neprinieslo
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM