Peter Handzuš Rôzne

Študentská kvapka krvi 2011

Slovenský Červený kríž aj tento rok pokračuje v tradícii Študentskej kvapky krvi. Začne sa 17. októbra a potrvá 5 týždňov, až do 18. novembra 2011.

Študentskú kvapku krvi a jej 17. ročník sa rozhodli medzi inými tento rok podporiť aj Junior a Marcel z Fun radia.

Tohtoročnú celoslovenskú kampaň odštartujeme odberom krvi vo Fun radiu dňa 17. októbra, počas ktorého odznejú aj informácie o jej zameraní na oslovovanie darcov krvi hlavne z radov študentov a mladých ľudí a o celoslovenských aktivitách našich územných spolkov.

Kampaň sa nesie sa v znamení hesla: ČAS NA ŽIVOT!

Cieľom kampane je primäť najmä mladých ľudí, aby chodili darovať krv opakovane, čím sa zabezpečí dostatok krvi v našom zdravotníctve. Táto náborová kampaň je druhou najväčšou kampaňou, ktorú organizuje Slovenský Červený kríž v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR a hematologicko-transfuziologickými oddeleniami nemocníc. Má celoslovenskú pôsobnosť s dosahom najmä na školy, ale aj firmy a organizácie.

Všetci tí, ktorí sa zapoja do tohtoročnej Študentskej kvapky krvi, darujú krv a vyplnia evidenčnú kartu bezpríspevkového darcu krvi SČK, dostanú náramok s motívom kampane. Študentskú kvapku krvi 2011 podporili: spoločnosť Vodax, a.s., Fun radio, Technická univerzita v Košiciach, zdravotná poisťovňa Dôvera, a.s.

Krv môžete darovať na pracovisku NTS v prac. dňoch:

Pondelok od 06:00 do 14:00 Utorok od 06:00 do 17:00 Streda od 06:00 do 14:00 Štvrtok od 06:00 do 14:00 Piatok od 06:00 do 14:00

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM