Peter Handzuš Hokej

Supersezóna deviatakov: S prehľadom vyhrali ligu aj majstrovstvá

Najúspešnejším mládežníckym hokejovým tímom v tejto sezóne sa stali deviataci HK ŠKP Poprad. Za skvelé výkony im poďakovalo vedenie klubu na stretnutí v popradskom AquaCity.

Ilustračný obrázok k článku Supersezóna deviatakov: S prehľadom vyhrali ligu aj majstrovstvá
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Chlapci si v popradskom akvaparku prevzali z rúk hlavního trénera mládeže Jozefa Frühaufa plakety, ktoré im budú pripomínať, že sa stali Orange Majstrami SR starších žiakov 2012/2013.

Suverénni Popradčania

Chlapci s podporou rodičov a trénerov dokázali vyhrať čo sa dalo. S prehľadom vyhrali 1. ligu starších žiakov a podobne suverénne aj Orange Majstrovstvá SR starších žiakov.

O deviatakoch sa s nami porozprával tréner František Štolc, ktorý trénoval mladých majstrov dva roky. Siedmaci už vtedy dosahovali výborné výsledky. Družstvo vo svojich výkonoch rástlo a v tomto roku sa prebojovalo až na Majstrovstvá Slovenska. „Sme veľmi spokojní po tejto sezóne, že sa nám to podarilo,“ povedal tréner Štolc.

Chlapci majú rozbehnutú sľubnú kariéru. Zálež len od nich, ako budú pokračovať. Znova však začínajú akoby od začiatku. „Musia sa prebojovať do dorastu, potom k juniorom. A musia mať aj trocha šťastia,“ dodal František Štolc. Tých najlepších potom čaká A kategória.

Ako neodradiť deti od športu?

Jednou z hlavných príčin, ktorá odradí malé deti od športu je, keď sedia počas zápasov na lavičke ako náhradníci.

„V hokeji to je nastavené tak, že mladšie kategórie musia hrať povinne na štyri formácie. V 8. ročníku sme hrali prevažne na tri päťky a priestor sme dávali aj štvrtej formácii. V 9. ročníku sme už hrali na tri pätorky, aby sme sa dostali na majstrovstvá. Akonáhle sme už mali majstrovstvá potvrdené, tak dostávali priestor aj hráči, ktorí dostávali počas sezóny menej priestoru,“ vysvetlil spôsob nominácie hráčov František Štolc.

Podobne to bolo aj na majstrovstvách. Keď už mali Popradčania prvé miesto „vo vrecku“, v poslednom zápase si zahrali všetci chlapci. „Nešlo nám o rekord päť zápasov – päť výhier, ale chceli sme, aby okúsili atmosféru turnaja všetci chlapci,“ uzavrel Štolc.

Mladým hokejistom prajeme veľa úspechov v ich ďalšej hokejovej kariére!

Supersezóna deviatakov: S prehľadom vyhrali ligu aj majstrovstvá
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM