Rôzne

SVET O SLOVENSKU: Joga vo Vysokých Tatrách? Výborný nápad!

Briti odporúčajú naše veľhory nielen na turistiku, ale aj na cvičenie jogy. A to na tých najvyšších štítoch.

Aj keď návštevnosť Vysokých Tatier láme v tomto roku historické rekordy, pozitívna zahraničná publicita príde vždy vhod. Po prečítaní článku na britskom portáli Express.co.uk s pôsobivými fotkami tatranskej prírody sa nejeden milovník hôr a jogy rozhodne dovolenkovať na Slovensku.

PREČÍTAJTE SI: SVET O SLOVENSKU: Rysy spod Tatier kolonizujú Francúzsko a Nemecko

Krásne a šialené

„Nudíte sa v telocvični? Prečo namiesto toho nevyskúšať jogu v slovenských horách?” – tak znie titulok článku na portáli Express. Jeho hlavná hrdinka je 24-ročná Poľka Laetitia Gonnonová. Čitateľom sa určite zastaví dych pri pohľade na šialené jogové pozície, v ktorých pózuje so svojím priateľom na tatranských vrcholoch.

Laetitia cestuje po Európe a miluje jogu. Nápad zacvičiť si na najvyšších končiaroch slovenskej prírody dostala počas návštevy Vysokých Tatier. „Užívala som si krajinu, ticho a pocit slobody, ktorý tam zažívate. Myšlienka na cvičenie mi napadla úplne prirodzene,” cituje ju Express.co.uk.

„Slovenské hory poskytujú úžasné prostredie pre náročné jogínske pózy,” komentuje Laetitine zábery britský portál a dodáva, že “už len dychberúce horské scenérie stoja za návštevu Tatier.”

PREČÍTAJTE SI: SVET O SLOVENSKU: Tatranské medvede valcujú britské médiá!

Rekordná návštevnosť

Oslavný článok zrejme nepremení Tatry na veľkú telocvičňu jogínov, ale môže prilákať viac zahraničných turistov do slovenských veľhôr. Trend stúpajúcej návštevnosti sa už začal a podľa Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry láme rekordy.

„Návštevnosť je oproti minulému letu vyššia. V náš prospech zahrali i sviatky z prvej polovice júla, ktoré vyšli na stred týždňa. Okrem domácich a českých turistov registrujeme zvýšený počet návštevníkov zo západnej Európy, vracajú sa k nám Francúzi či Taliani,“ potvrdila pre portál HN Style riaditeľka združenia Lucia Dubielová.

V minulom roku sa v Tatrách ubytovalo viac ako 434-tisíc turistov, čo je rekord od roku 1993. Dve tretiny stále tvoria Slováci a mierne stúpa aj počet zahraničných návštevníkov. Z nich dominujú najmä Česi, Poliaci, Nemci a Maďari. Mnohí si vybrali dovolenku na Slovensku ako bezpečnejšiu a lacnejšiu alternatívu oproti prímorským destináciám.

PREČÍTAJTE SI: BRITÁNIA O SLOVENSKU: Donald Trump má manželku spod Tatier!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM