Monika Vengrínová Rôzne

Takéto problémy dokázal narobiť dážď v Poprade! Vyhlásený je tretí stupeň povodňovej aktivity

Ešte v stredu vo večerných hodinách obyvatelia mestskej časti Stráže pod Tatrami nahlásili na polícii zaplavenie Kukučínovej ulice a priľahlých rodinných domov. Primátor Popradu Jozef Švagerko vyhlásil tretí stupeň povodňovej aktivity.

Ilustračný obrázok k článku Takéto problémy dokázal narobiť dážď v Poprade! Vyhlásený  je tretí stupeň povodňovej aktivity
Zdroj: TASR

„Na základe situácie, ktorá vznikla po prívalových dažďoch, kedy došlo k zaplaveniu Kukučínovej ulice a pivničných priestorov okolitých rodinných domov v Poprade – Strážach pod Tatrami som 20.5.2015 o 21:00 vyhlásil III.stupeň povodňovej aktivity pre územie mesta Poprad,“ informoval primátor Popradu Jozef Švagerko, ktorý následne v zmysle príslušnej legislatívy vydal príkaz na vykonanie záchranných prác.

O 22,00 hod. došlo aj k zaplaveniu komunikácie na Rastislavovej a Suchoňovej ulici v Poprade na sídlisku JUH III. V Strážach pod Tatrami hladina Hozeleckého potoka dosiahla brehovú čiaru a vybrežila sa na futbalové ihrisko. O 02,00 hod. sa situácia na Kukučínovej ulici sa stabilizovala, voda tečie v cestnej kanalizácii, hladina Hozeleckého potoka je pod brehovou čiarou. Na sídlisku JUH III voda plynule odteká do miestnej kanalizácie. V Strážach pod Tatrami v úseku Strážske námestie – Kukučinova ulica je poškodený chodník pre peších v dĺžke cca 20 m, poškodená cestná kanalizácia vedľa komunikácie na Kukučínovej ulici.

„Zrealizovaných preto bolo niekoľko opatrení. Uzavrela sa prístupová cesta do časti Stráže pod Tatrami a následne sa regulovala doprava štátnou a mestskou políciou, odstránili sa prekážky, ktoré bránili odtoku vôd, vytvorila sa hrádza navrecovaným pieskom v kritických úsekoch na Kukučínovej ulici, ktoré slúžili na usmernenie toku vody a ochranu rodinných domov, čerpala sa voda zo zaplavených priestorov rodinných domov, odstraňovali sa hrubé nánosy z miestnej komunikácie, odstraňovali sa nánosy z kanalizačných poklopov na Rastislavovej, Suchoňovej ulici a Velickom námestí a monitorovala sa situácia na vodných tokoch a kritických úsekoch podľa Povodňového plánu,“ vymenoval zrealizované opatrenia hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

Na záchranných prácach sa zúčastnila štátna i mestská polícia mesta Poprad, HaZZ Poprad, záchranná jednotka CO mesta Poprad, Správa mestských komunikácií mesta Poprad, Dobrovoľný hasičský zbor Poprad Stráže, Správa a údržba ciest PSK – stredisko Poprad.

„Mesto Poprad navrhlo Správe a údržbe ciest PSK, aby preverila stabilitu a kvalitu vozovky na konci Kukučínovej ulice, kde došlo k roztrhnutiu kanalizácie a poškodeniu miestneho chodníka pre peších,“ dodal Galajda s tým že úrazy ani havárie sa pri záchranných prácach nevyskytli.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM