Peter Handzuš Rôzne

Tatranská divočina

Alebo spoznávanie Tatier zábavným spôsobom.

Projekt Tatranská divočina s eko-mini parkom Svištia krajinka vznikol v roku 2010 z iniciatívy spoločnosti Tatry mountain resorts, a.s. a v spolupráci so Štátnymi lesmi TANAP-u a Správou TANAP-u. Cieľom tohto eko-friendly projektu je spoznávanie Tatier zábavným spôsobom. Tento deti motivuje k prechádzam a výletom po horách. Toto leto sa deťom predstavili štyri úplne nové príbehy a do projektu sa zapojilo aj stredisko na Štrbskom Plese.

Po úspešnom prvom roku projektu, v ktorom počas leta až 27 000 detí získalo tzv. Sprievodcu Tatranskou divočinou (brožúrka malého objaviteľa Tatier), sa projekt Tatranská divočina dostal do jednej z najkrajších tatranských lokalít, na Štrbské Pleso. Projekt zábavno-náučného chodníka pre rodiny s deťmi pozýva do hôr, konkrétne ide o lokality Skalnaté pleso, Lomnické sedlo, Hrebienok a po novom už aj na Štrbské Pleso.

Malých objaviteľov krás a záhad Tatier sprevádzajú po horách štyri rozkošné zvieratká – svišť Jurko, orol Karol, medveď Kubo a kamzík Pirin. Aj tento ročník sa deti vyšantia na preliezačkách v eko-mini parku na Skalnatom plese. Deti vďaka Sprievodcovi Tatranskou divočinou navyše zažijú Hľadanie súhvezdia na Skalnatom plese a pri lúštení záhad v Lomnickom sedle im pomôže aj tajomný prístroj – Čarovný tatranský kryptex. Na Hrebienku, známom festivalom Medvedie dni, zostali tvorcovia verní tematike medveďov – deti spoznajú Kubových medvedích rozprávkových kamarátov a Štrbské Pleso zasa predstaví svojich „sedem divov“ v etape venovanej netradičnému poznávaniu najmä jeho histórie.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM