Peter Handzuš Krimi

Mestskí policajti v Tatrách? Deťom rozdávajú letáky

Mestskí policajti vo Vysokých Tatrách opäť načrú do autorského balíka prevenčných projektov. Tentoraz z neho vyberú ilustrovanú inštruktážnu brožúrku pre štvrtákov základných škôl, s ktorou žiakov úspešne oslovujú už piatu sezónu.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti v Tatrách? Deťom rozdávajú letáky
Zdroj: TASR

V stredu 13. februára s ňou zavítajú do prvej z cieľových tatranských škôl, do Tatranskej Lomnice, aby prostredníctvom nej vzbudili u detí aktívny záujem o vlastnú bezpečnosť. „Brožúra s tematikou prevencie je určená pre deväť- až desaťročné deti, ktoré sa z nej dozvedia, ako sa nestať obeťou zločinu, ako sa zachovať v krízových situáciách, čo potrebujú na bezpečnú jazdu na bicykli a čím bicykel vybaviť, no oslovuje aj ich rodičov,“ objasnil zástupca náčelníka Mestskej polície vo Vysokých Tatrách Jozef Štefaňák.

Aj preto mestskí policajti úvodnú časť brožúry Mestská polícia deťom prejdú spoločne s nimi, avšak očakávajú, že nad krížovkou v závere brožúrky s náročnejšími úlohami zasadnú s deťmi spoločne s rodičmi. „Chceme, aby sa zaujímali o to, čo ich deti robia a kde sú a vystríhať ich pred následkami nezáujmu o svoje deti,“ dodal Štefaňák.

K vzniku bohato ilustrovanej brožúry prispela kresbami absolventka výtvarného odboru Základnej umeleckej školy v Tatranskej Lomnici Renáta Štefaňáková, vďaka ktorej sú tematické obrázky blízke detskému chápaniu a zmýšľaniu. Tento projekt, podaný tatranskými mestskými policajtmi, tiež finančne podporila Rada vlády SR pre prevenciu kriminality.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM