Martin Sýkora Správy

Tatry Card má 5 rokov: Stále rovnako obľúbená, často využívaná

Regionálny rozvoj cestovného ruchu je pre tatranskú oblasť kľúčový. Nepomáha mu však žiadny kľúč, ale karta - funguje už 5 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Tatry Card má 5 rokov: Stále rovnako obľúbená, často využívaná
Zdroj: TASR

Piatu letnú sezónu je pre návštevníkov Vysokých Tatier k dispozícii regionálna karta Tatry Card, ktorá podporuje najmä regionálny rozvoj cestovného ruchu v slovenských veľhorách. Turisti ju môžu využívať v rámci svojho pobytu a prináša im množstvo výhod, zliav či cestovné v rámci Vysokých Tatier zadarmo.

"Tatry Card je jeden z prvých projektov, ktorý bol na podporu rozvoja cestovného ruchu v regióne Vysokých Tatier zrealizovaný Oblastnou organizáciou cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry a svoju prvú sezónu absolvoval v lete 2012,“ vysvetlil začiatky projektu predseda predstavenstva OOCR Región Vysoké Tatry a zároveň primátor Vysokých Tatier Ján Mokoš. Projekt regionálnej karty prešiel vývojom, pričom v súčasnej podobe je zmyslom karty stať sa pre jej držiteľa kľúčom k zážitkom.

„Karta je pre náš región zjednocujúcim prvkom, keďže snahou je, aby projekt podporovalo čo najviac subjektov v rámci regiónu, a to ako na strane jej vystavovateľov, tak aj na strane akceptačných miest,“ objasnila výkonná riaditeľka OOCR Región Vysoké Tatry Andrea Žigová. Karta je viazaná výlučne na pobyt na území regiónu. Hostia ju môžu získať len v partnerských ubytovacích zariadeniach, ktorých je pre túto letnú sezónu zatiaľ 105. Do projektu je zapojených aj 61 subjektov na poskytovanie služieb, cez ktoré môžu návštevníci čerpať výhody.

Podľa Žigovej je návštevnícky najobľúbenejšou službou v rámci benefitov, ktoré karta ponúka, bezplatné cestovanie ekologickou dopravou v rámci Tatier, a to vlakmi na trasách Tatranskej elektrickej železnice, Ozubnicovej železnice a na trati Poprad-Tatry – Studený Potok – Tatranská Lomnica počas doby platnosti karty. Doplnila, že karta ponúka aj bezplatné horské poistenie. „Obľúbené sú aj zvýhodnené vstupy do akvaparku v Poprade, adrenalínová jazda na trojkolkách, či lacnejšie vstupy do múzeí, galérií a gastro prevádzok,“ doplnila Žigová.

Letná Tatry Card je v platnosti do 24. novembra. Ako uviedla Žigová, tak jej cena ostala oproti minulému roku nezmenená a všetky výhody a benefity je možné čerpať počas pobytu v maximálnej dĺžke štyri dni.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM