Monika Vengrínová Rôzne

Tatry do vrecka: Pre návštevníkov sú k dispozícii nové mapy i sprievodca po našich veľhorách

Najdôležitejšie informácie z našich veľhôr nájdu ich návštevníci v troch nových propagačných materiáloch, s ktorých distribúciou sa začalo so začiatkom letnej sezóny a to úplne zadarmo. Ide o mapu tatranského regiónu, mapu cyklotrás a sprievodcu po Tatrách.

Ilustračný obrázok k článku Tatry do vrecka: Pre návštevníkov sú k dispozícii nové mapy i sprievodca po našich veľhorách
Zdroj: Dnes24.sk

Mapa regiónu Vysoké Tatry okrem mapy samotnej predstavuje aj najvyšší štít, najväčšie pleso, či šesticu najväčších vysokotatranských zážitkov. „Našim zámerom pri tvorbe propagačných materiálov bolo, aby každý návštevník získal pravdivé, komplexné informácie o regióne, preto sme jednotlivé materiály vylepšili a doplnili o ďalšie údaje. Podarilo sa nám vytvoriť nástroj ako si užiť dovolenku v Tatrách. Všetky materiály distribuujeme zadarmo a to na ubytovacie zariadenie, návštevník ich bezplatne získa tiež v TIK-och, horských strediskách, aj v aquaparku“, povedala Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry.

Novinkou cyklosprievodcu tejto sezóny je výber 15 cyklotrás s popisom, rozdelených podľa náročnosti na trasy rekreačné, teda vhodné aj pre rodiny s deťmi a na trasy športové a vhodné pre expertov. Samozrejmosťou je rozdelenie trás určených pre horských a pre cestných cyklistov. Všetci cyklisti určite uvítajú aj dôležité čísla, napríklad na horskú záchrannú službu, ale aj na čísla vlakov, ktoré prepravujú bicykle, kontaktné údaje na servisy, ale aj požičovne dvojkolesových tátošov.

Letný sprievodca regiónom, rovnako ako aj nová webová stránka rozdeľuje produkty Tatier do šiestich hlavných tém – turistika a lanovky, cykloturistika, aktivity a atrakcie, aquaparky a wellness, reštaurácie a bary a kultúra a región. Nezabudlo sa na prostriedok, vďaka ktorému majú dovolenkári zážitky dostupné za menej peňazí. Toto leto poskytuje zľavová karty Tatry Card zľavy do viac ako 50 zariadení a informácie dopĺňajú tiež zaujímavosti o prírode a regióne. Tatranci samozrejme všade propagujú aj možnosť stiahnuť si mobilnú aplikáciu, zásluhovou ktorej majú dovolenkári všetky informácie vždy so sebou.

Pýchou Tatrancov je tiež piate vydanie TATRY Magazín-u, polročníka, ktorý vychádza vďaka spolupráci regiónov Liptov, Horehronie a Vysoké Tatry. Vďaka spolupráci jednotlivých subjektov je časopis distribuuovaný zdarma po ubytovacích zariadeniach a zariadeniach cestovného ruchu, tak aby si dovolenkár mohol magazín prečítať a načerpať inšpiráciu, ale sa i dozvedieť zaujímavosti o Tatrách či ľuďoch, ktorí ich navštívili, alebo sú im blízke. Naviac jeho elektronická podoba je dostupná na weboch jednotlivých regiónov, ako aj weboch najlepších poskytovateľov služieb a atrakcií v regiónoch.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM