Peter Handzuš Iné športy

Tatry zažili zaujímavé preteky. Súťažilo sa v lyžovaní aj v golfe

Štvrtý ročník výnimočných pretekov SKI & GOLF Slovakia prebehol 27. a 28. apríla 2013 v golfovom rezorte Black Stork vo Veľkej Lomnici. V dvoch disciplínach, lyže a golf, ktoré majú vo Vysokých Tatrách storočnú tradíciu, si zmeralo sily 36 pretekárov.

Ilustračný obrázok k článku Tatry zažili zaujímavé preteky. Súťažilo sa v lyžovaní aj v golfe
Zdroj: Dnes24.sk

Päť víťazov bude v máji 2013 reprezentovať Slovensko na svetovom šampionáte SKI & GOLF World Championship v Zell am See – Kaprun v Rakúsku. Počas uplynulých troch ročníkov zviditeľnila Slovensko Daniela Jorčíková, ktorá postúpila zo slovenských pretekov a až trikrát sa stala svetovou víťazkou v kategórii Mid Age ženy.

Počasie hráčom konečne prialo – fúkal síce silný vietor, teplota však bola stále viac ako 15°C a panoráma Tatier bola neprehliadnuteľná.

„Pred dvoma týždňami bolo ihrisko nehrateľné, ešte takmer pod snehom a teploty pod bodom mrazu. Preto sa organizátori rozhodli preteky posunúť na neskôr a všetci golfisti to ocenili: ihrisko ich privítalo zelenými grínmi a dobrými hracími podmienkami,“ informovala Danka Velecká z Black Stork Veľká Lomnica.

Druhýkrát sa medzi pretekárov pridala aj Zuzana Kamasová, z Čiech prišla pretekať aj Klára Spílková.

Súťažilo sa dva dni

Pretekári podali vynikajúce výsledky: najskôr na svahu Interski na Štrbskom Plese, kde mal každý možnosť dvoch zjazdov, a už popoludní na 18 jamkách golfového ihriska Black Stork. V nedeľu pokračovalo II. kolo na golfovom ihrisku.

„Celý čas vládla skvelá atmosféra a priateľský duch, odmenou za víťazstvo boli nielen originálne trofeje so siluetou lyžiara a golfistu, ale možnosť pre víťazov jednotlivých kategórií reprezentovať Slovensko na svetovom finále SKI&GOLF na svahoch ľadovca v Kaprune a na grínoch ihriska v Zell am See v máji 2013,“ doplnila organizátorka Danka Velecká.

Víťazi jednotlivých kategórií:

PROFESIONÁLI: Tomáš Jusko
JUNIORS: Ján Friesz, ml.
MAIN CLASS: Jan Cafourek
MID AGE: Radim Mikulík
MASTERS: Daniela Jorčíková

Nakoľko niektorí víťazi nemôžu osobne ísť na svetové finále kvôli povinnostiam, namiesto nich postupujú ďalší pretekári umiestnení v absolútných výsledkoch pretekov po troch disciplínach, ktorými sú:
Tomáš Jusko (27,86 sek na lyžiach, 80 rán I.kolo golfu, 76 rán II. kolo golfu)
Cafaurek Jan (31,22; 72, 73)
Zuzana Kamasová (31,19; 75, 80)
Ján Friesz, ml. (31,20; 75, 81)
Zuzana Bieliková (x; 78,79)
Tereza Husárová (27,72; 90, 86)
Roman Staník (25,52; 94, 93)
Martin Lančarič (27,66; 91, 89)
Daniela Jorčíková (28,79; 88, 88)

Tatry zažili zaujímavé preteky. Súťažilo sa v lyžovaní aj v golfe
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM