Martin Sýkora Správy

Tentoraz to záchranárom vyšlo: Turista v Smokovci boj o život vyhral

Stanica pozemnej lanovky v Starom Smokovci bola v stredu dejiskom boja o život turistu, ktorý skolaboval. Rýchly zásah nakoniec zachránil mužovi to najcennejšie.

Ilustračný obrázok k článku Tentoraz to záchranárom vyšlo: Turista v Smokovci boj o život vyhral
Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba

Hlásenie o situácii prišla záchranárom v stredu dopoludnia. Starší návštevník Tatier sa zosunul k zemi a začala sa boj o sekundy.

„V dopoludňajších hodinách 1.2.2017 bola HZS oblastného strediska Vysoké Tatry požiadaná o pomoc z údolnej stanice pozemnej lanovky Hrebienok v Starom Smokovci. Slovenský 75-ročný turista náhle odpadol. Pravdepodobnou príčinou zlyhania organizmu boli srdcové problémy,“ informovali záchranári.

Na mieste ho resuscitoval do príchodu záchranárov približne 5 minút personál obchodu, následne prevzali resuscitáciu záchranári HZS. „Pacientovi bol s pomocou AED defibrilátora podaný výboj a po približne 10 minútach KPR sa u pacienta obnovil krvný obeh a dýchanie. Po úspešnej resuscitácií za asistencie HZS prevzala turistu privolaná posádka RLP, ktorá ho transportovala na ďalšie vyšetrenia do nemocnice v Poprade,“ dodali záchranári.

V tomto prípade mal príbeh dobrý koniec. Nie vždy je však tomu tak. Ostatné udalosti ukázali, že na krízovú situáciu by mal byť pripravený každý. Nikdy neviete, kedy budete bojovať o život niekoho, ale dokonca aj svoj.

Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM