Tlačové správy

Tip na podujatie: Mesiac v nás. Podujatie o ženách a nielen pre ženy

Občianske združenie LegeArtisBonitas, o.z. v spolupráci s Coworkingovým centrom Kreativo, Vás srdečne pozýva na podujatie venované "ženskosti" pod Tatrami v tom najkrajšom zmysle slova.

Ilustračný obrázok k článku Tip na podujatie: Mesiac v nás. Podujatie o ženách a nielen pre ženy
Zdroj: Dnes24.sk

Autorka filmu „Mesiac v nás“, Diana Fabiánová, vraví: „Mojimi najväčšími tromfami v boji proti predsudkom sú humor a tvorivosť. Na prekonanie starodávnych povier a sociálnych stereotypov sú všetky prostriedky dobré!“

Mesiac v nás je sviežim pohľadom na tabu, ktoré ovplyvňuje svet žien i mužov oveľa výraznejšie,ako sa na prvý pohľad môže zdať.S humorom a iróniou odkrýva povery, predsudky a pravidlá „menštruačnej etikety“, ktoré dodnes kraľujú v odľahlých kútoch sveta, no i v našej modernej spoločnosti.

Zo školskej práce Diany Fabiánovej sa stal úspešný celovečerný kreatívny dokument a fenomén filmových festivalov posledných rokov búrajúci mýty a prebúdzajúci ženské duše.

V roku 2014 sa film „Mesiac v nás“ dočkal voľného pokračovania v podobe krátkeho dokumentu Mesiačiky. Mesiačiky sú príbehom tínedžeriek, ktoré objavujú nové cykly svojho života. Humornovzdelávací film je určený dospievajúcim dievčatám (9 – 13 rokov) a chlapcom, ako aj ich rodičom či pedagógom.

Ústredným bodom podujatia bude premietanie dokumentárnych filmov „Mesiac v nás“ a „Mesiačiky“.

Diskusiu k téme „ženstva“ bude viesť Popradčanka, pani Ľubica Lapšanská, dula, ktorá sa ženám a rodinám pod Tatrami venuje profesionálne (ale hlavne s rešpektom a veľkým srdcom).

Súčasne vyzývame všetky občianske združenia, inštitúcie a organizácie venujúce sa ženám,aby nám dali o sebe vedieťna kristina@kreativo.sk a využili príležitosť predstaviť sa na podujatí.

Vstup na podujatie je voľný (povedzte o ňom aj svojej sestre, mame, kamarátke :-)

Podujatie sa uskutoční v Coworkingovom centreKreativo,Ná­mestie sv. Egídia 50/55, Poprad, dňa 26.02.2015 (štvrtok) od 17:00.

(PR) – Za obsah aj fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Tip na podujatie: Mesiac v nás. Podujatie o ženách a nielen pre ženy
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM