Monika Gécziová Kultúra Rôzne Šport

Tipy na prvý prázdninový víkend: Čo všetko sa bude diať v Poprade a okolí?

Premýšľate, ako strávite prvý prázdninový víkend? Prinášame tipy na akcie, ktoré sa budú konať v našom regióne.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na prvý prázdninový víkend: Čo všetko sa bude diať v Poprade a okolí?
Zdroj: Zuzana Balenčin

Saragossa Band

28. júna o 19:00 – Nám. sv. Egídia, Poprad
Popradské kultúrne leto 2019 otvorí známa popová kapela Saragossa Band z Nemecka. Najväčší úspech zažila v 70. a 80. rokoch, ale svojich fanúšikov po celom svete zabáva dodnes. Osvedčené hity ako Agadou, Big Bamboo, Zabadak či Rasta Man poznajú všetky generácie. V prí­pade nepriaznivého počasia sa podujatie uskutoční v Aréne Poprad.

Koniec školy s Barbie a HotWheels

28. júna o 10:00 – 16:00 – OC Forum, Poprad
Oslava konca školského roka, v rámci ktorej sa o zábavu pre všetkých, bez ohľadu na známky, postarajú bábiky Barbie a autíčka Hot wheels. Pre víťazov sú pripravené atraktívne výhry, ale každé dieťa dostane aj pamätný list. Malý darček si môžu deti vytočiť aj v kolese  šťastia a na záver dňa sa budú žrebovať kartičky o hračky.

Nestville Open Fest

28. júna od 15:00 a 29. júna od 12:00 – Nestville park, Hniezdne
Multižánrový kultúrno-zábavný festival plný koncertov slovenských i zahraničných hviezd. Na svoje si taktiež prídu aj tí najmenší vďaka obľúbeným interpretom detskej hudobnej scény. Podujatie bude spestrené veľkolepým ohňostrojom, atrakciami a fun zónami, v ktorých zažijú deti i dospelí neopakovateľné zážitky.

Detský športový festival

29. jún od 9:00 – 22:00 – Športový areál, Štrba
V programe sa predstaví tanečná škola Freeze dance crew, Sníček Hugo a jeho kamaráti, hudobná skupina Jánošík, Roman Volák a PAGA Gym. Tešiť sa môžete na futbalový turnaj o pohár starostu s Robom Vittekom, autogramiádu známych športovcov. Chýbať nebude lukostreľba, švihadlá, šípky, tombola, občerstvenie, atrakcie i svetelná show. Podujatie bude moderovať Andrej Bičan. Vstupné: 5 eur, pričom v cene je program, atrakcie, občerstvenie.

Popradská stonožka

29. júna o 10:00 – Nám. sv. Egídia, Poprad
Poďte vymaľovať na chodník bruško popradskej stonožke v rámci tvorivej dielne pre deti a pre ich rodičov pod vedením Mariany Holákovej.

Juniáles

29. júna o 14:00 – areál Základne školy, Poprad-Veľká
Program plný športu, zábavy a kultúry v podaní DFS VENČEK, country skupiny AS COUNTRY zo SNV, Andrei Majtnerovej a Mareka Bednára – známych z relácie Pesničky z kasína. Chýbať nebude zapálenie vatry, športové a zábavné hry pre deti, bufet a občerstvenie.

Muzikál o radosti

29. júna o 15:00 – kostol sv. Petra a Pavla, Nový Smokovec
Odpustová slávnosť farnosti ( sv. omša o 10:00 hod., hry pre deti, príjemné posedenie). Muzikál v podaní tatranskej mládeže.

Peter Lipa BAND

29. júna o 18:00 – Hotel Menhard, Vrbov
Koncert jednej z najvýznamnejších osobnosti slovenskej jazzovej scény – Peter Lipa BAND. Vystúpi: Eva Halczyn o 18:00, Peter Lipa BAND o 19:00. Vstupné 15,00 eur.

Kaštieľne hry

29. – 30. júna – Kaštieľ Strážky, Spišská Belá
Kaštieľne hry otvorí v sobotu o 20:00 Hra Audiencia, ktorú napísal Václav Havel. V nedeľu sa v programe predstaví Indián Potato, hra Ďurošík, folklórne súbory z Lotyšska, predstavenie Klaun hudobníkom, divadelná hra Apači Popáči a chýbať nebude ani tombola. V parku je pripravený od 14:30 do 18:00 Indiánsky tábor Tatanka.

AQUAstická Mega otváračka

29. od 13:00 a 30. júna od 12:00 – Aquacity Poprad
Letnú sezónu otvárajú aj v Aquacity Poprad. Tešiť sa môžete na koncerty, tanečné vystúpenia, detské programy, autogramiádu, penové párty. V sobotu je pripravená penová show a fotenie, mega medvedíci, Dory a Nemo a facepainting. V nedeľu to bude chemická show Profesor Hokus Pokus, Ujo Ľubo a Junior, koncert Gizky Oňovej s autogramiádou, Dory a Nemo a facepainting.

Šengenský poludník Musica Iuvenalis

30. júna o 15:00 – Nám. sv. Egídia
Koncert mládežníckeho sláčikového orchestra Musica Iuvenalis, ktorého členmi sú predovšetkým študenti stredných a vysokých škôl, ktorí sa venujú hudbe prevažne amatérsky, no za notovými pultmi sedia už aj zamestnaní dospelí ľudia.

Marfušine dobrodružstvá

30. júna o 15:00 – stredoveký vojenský tábor, Stará Ľubovňa
Rozpráva o Marfuši tak, ako ju nepoznáme. Príbeh dvoch policajných vyšetrovateľov, ktorí budú hľadať Marfušu a jej mamu.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM