Krimi

Toto ho môže vyjsť draho: Popradčan Štefan (29) môže pre šesť eur skončiť za mrežami

Štefan z Popradu si poriadne zavaril. Za napadnutie 42-ročného muža z Hranovnice mu hrozí tri až osem rokov basy.

Ilustračný obrázok k článku Toto ho môže vyjsť draho: Popradčan Štefan (29) môže pre šesť eur skončiť za mrežami
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade obvinil 29-ročného Štefana zo zločinu lúpeže spáchaného v súbehu s prečinom neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Ako hovorkyňa ďalej uviedla, Štefan 14. júna podvečer v Poprade na Uherovej ulici pristúpil k 42-ročnému mužovi z obce Hranovnica a požadoval od neho vrátenie peňazí za alkohol. Oslovený muž si, ale podľa slov hovorkyne, na nič nespomínal.

„Štefan mu chcel pomôcť si spomenúť a tak ho zodvihol zo zeme a pustil ho na zem. Nezabudol pridať aj jeden úder lakťom do tváre. Napadnutý muž si stále nič nepamätal a tak si vybral cigarety a chcel si zapáliť,“ vysvetľuje Ligdayová s tým, že Štefan neváhal, vzal mužovi cigarety, drobné mince štrngotajúce vo vrecku aj doklady, pričom k platobnej karte pod hrozbou vyhrážok dostal aj PIN kód.

Podľa slov policajnej hovorkyne obaja muži spoločne prišli k bankomatu, ten však hotovosť odmietol vydať, nakoľko na účte nebolo dostatok finančných prostriedkov. „Napadnutý muž mal teda šťastie v nešťastí, zranenie neutrpel a celková škoda mu vznikla vo výške šesť eur,“ ozrejmila Ligdayová a dodala, že útočník bol zadržaný a boli s ním vykonané potrebné procesné úkony. Vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby.

„Či obvinenému toto jeho protizákonné konanie stálo za trest, ktorý mu hrozí, ponecháme už na jeho zvážení. Zákonom stanovená trestná sadzba odňatia slobody pri takýchto skutkoch je na tri až osem rokov,“ doplnila Ligdayová.

foto: ilustračné

Zdroj: KRPZ Prešov
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM