Aktualizované ELA Krimi

Tragédia autobusu na Spiši: Vodič NEZATIAHOL ručnú brzdu, zomreli dvaja MLADÍ ľudia

Po nehode autobusu v Spišskom Podhradí pri Spišskej Kapitule v okrese Levoča evidujú mŕtvych aj zranených.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia autobusu na Spiši: Vodič NEZATIAHOL ručnú brzdu, zomreli dvaja MLADÍ ľudia
11
Galéria
Zdroj: TASR/Adriána Hudecová

Počet zranených po nehode autobusu v Spišskom Podhradí pri Spišskej Kapitule v okrese Levoča stúpol na minimálne osem ľudí. Evidujú aj dvoch mŕtvych. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Petra Klimešová.

Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová pre TASR uviedla, že autobus sa z neznámych príčin pohol a deti, ktoré stáli pred ním a vystupovali, sa dostali pod neho.

Cesta je aktuálne podľa polície neprejazdná. „Polícia je na mieste a nehodu dokumentuje,“ dodala na sociálnej sieti. Na základe volania na tiesňovú linku 155 vyslali k nehode štyri pozemné ambulancie a dva vrtuľníky leteckej záchrannej služby.

Išlo o náboženské stretnutie mladých ľudí vo veku 16 až 18 rokov. Niektorí z nich zostali zakliesnení pod autobusom. Podľa informácií JOJ24 pri odchode z autobusu vodič nezatiahol ručnú brzdu a vozidlo sa pohlo. Hlásia dve ženské obete a dvoch ťažko zranených. Zranených je aj ďalších päť mladých ľudí.

Aktualizované: Podľa Ministerstva vnútra SR sa nehoda stala na cirkevnom stretnutí mladých veriacich, autobus tam zrazil desať ľudí. Na miesto nehody sa presúva aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

Podľa informácií Nového Času, obeťami majú byť dievčatá zo Starej Ľubovne Lucia (†17) a Sofia (†18).

„Toto veľké nešťastie ma nesmierne zasiahlo. Podujatie a program sme zrušili. Bude iba adorácia a svätá omša. Myslím na rodičov a rodiny,“ uviedol spišský diecézny biskup František Trstenský.

Tragická nehoda v Spišskom Podhradí
11
Galéria
Zdroj: TASR/Adriána Hudecová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM