Barbara Dallosová Krimi Správy

Tragédia pod Dračím štítom: Tatry si vzali život mladíka (†19), FOTO

Rozsiahle niekoľkodňové pátranie, žiaľ, skončilo veľmi smutne. Čítajte, ako tragickú udalosť vo Vysokých Tatrách opisujú samotní horskí záchranári.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia pod Dračím štítom: Tatry si vzali život mladíka (†19), FOTO
6
Galéria

Ešte vo štvrtok (30. 8.) bola Horskej záchrannej službe nahlásená nezvestnosť turistu (19) českej národnosti, ktorý absolvoval výstup na Dračí štít, z ktorého sa nevrátil. Informuje o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojom oficiálnom facebooku.

,,Posledný kontakt otca s nezvestným synom bol v popoludňajších hodinách, vo večerných hodinách požiadal o pomoc horských záchranárov. Podľa zistených informácií sa muž pohyboval v horolezeckom teréne sám a bez potrebnej výstroje a výzbroje. Ešte v ten deň bolo o súčinnosť pri pátraní požiadané Prezídium PZ SR s lokalizáciou mobilného telefónu," vysvetľujú záchranári.

V piatok (31. 8.) ráno boli podľa HZS do terénu na pozemné pátranie nasadení záchranári HZS z Oblastného strediska Vysoké Tatry a tiež bol nasadený vrtuľník Letky MV SR. Ako však uvádzajú záchranári, počasie akcii neprialo, úradoval dážď s búrkami a pre slabú viditeľnosť bolo pátranie prerušené a úsilie nájsť nezvestného sa v piatok skončilo bezvýsledne.

Ako pokračujú horskí záchranári, v sobotu (1.9.) sa v pátraní pokračovalo pozemne aj letecky. ,,Hľadaného mladého turistu lokalizovali záchranári z vrtuľníka Letky MV SR v popoludňajších hodinách. Nachádzal sa 70 metrov pod vrcholom Dračieho štítu na strane Rumanovej doliny, žiaľ, už bez známok života. Záchranári HZS telesné pozostatky nebohého po nabalení transportovali do Starého Smokovca, kde boli odovzdané príslušníkom PZ SR a obhliadajúcemu lekárovi," dodáva HZS k smutnému koncu pátrania.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM